• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković poražen, ali u fudbalu

Najbolji teniseri Srbije odigrali su na terenu FK Dorćol humanitarnu fudbalsku utakmicu protiv fudbalera, glumaca i ministra diplomatije Vuka Jeremića.

 Đoković poražen, ali u fudbalu Izvor: MONDO

Kao uvod u nedjelju tenisa na Dorćolu tik uz Teniski centar "Novak" igrana je fudbalska utakmica.

Pobjednik je "Doktorova kula", zgrada namijenjena boravku djece koja se liječe na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i Univezitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, za koju je prikupljan novac.

Učesnici ATP turnira Serbia Open powered by Telekom Srbija - Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Kei Nišikori, Somdev Deverman, Dušan Lajović, Marko Đoković, selektor Bogdan Obradović... dok su za tim "Zvezde" igrali uglavnom bivši fudbaleri - Savo Milošević, Zoran Bata Mirković, Dragan Ćirić, Goran Bunjevčević, Nenad Jestrović, glumci Milan Kalinić i Dragan Jovanović, Andrej Kulundžić i na iznenađenje svih prisutnih - Vuk Jeremić.

Ministra diplomatije, koji je priznao da je prihvatio da igra samo zato što nije bilo dovoljno fudbalera, zamijenila je u drugom poluvremenu Dubravka Duca Marković, poznata rok novinarka.

Formaciju "Zvijezda" postavio je Savo Milošević, dok je teniserima komandovao Novak Đoković. Iskustvo je presudilo. U regularnom dijelu meča, koji je trajao proizvoljno, bilo je neriješeno (1:1), a pobjednika je odlučila sedma serija penala.

Meč je bio "iz iksa u iks". Teniseri su poveli na samom startu golom novinara CNN Pedra Pinta, a onda su u nastavku prvog poluvremena izjednačili fudbaleri golom Nenada Jestrovića.

Misleći da je gol neregularan Novak je pozvao dva dobrovoljca sa tribina stadiona FK Dorćol da budu linijske sudije, a glavni arbitar bio je folk pjevač Džej Ramadanovski, koji je imao pištaljku, ali ne i sat.

Vedeta tima tenisera bio je mladi Dušan Lajović, kome i Edgar Davids može da pozavidi na pretrčanim kilometrima. Ostali teniseri su više pokušavali da idu na atraktivnost.

"Hvala svima koji su došli na ovu utakmicu. Svi koji su danas bili ovdje su pokazali da su ljudi velikog srca. Nikada nije dovoljno pomoći, jer u našoj zemlji postoji mnogo pojedinaca i organizacijama kojima je neophodna pomoć", rekao je najbolji srpski teniser i prvi nosilac Serbia Opena powered by Telekom Srbija Novak Đoković.

Uskoro pogledajte video snimak sa ove humanitarne utakmice na našem web portalu www.mondo.rs

Ukupan prihod meča kome je prisustvovalo oko 500 gledalaca namijenjen je Nacionalnom udruženju roditelja djece oboljele od raka (NURDOR), a Udruženje teniskih profesionalaca organizovalo je i teniski program za mališane pod nazivom "10s".

Cilj akcije bio je da se obezbijedi visok kvalitet liječenja, rehabilitacije i socijalizacije oboljele i izliječene djece, odnosno za rekonstrukciju i opremanje zgrade "Doktorova kula", koja je namijenjena boravku djece koja se liječe na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i Univezitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj.

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC