• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARSELONA: Nadal je stvarno kralj šljake!

Rafael Nadal osvojio novu titulu u samo sedam dana. Pobijedio Ferera u finalu turnira u Barseloni.

 BARSELONA: Nadal je stvarno kralj šljake! Izvor: MONDO

Kada Rafael Nadal igra na šljaci možete mirno da stavite novac na njega u kladionici, da odete na pićence i sačekate kraj meča.

Još jedan turnir - još jedan trofej za najboljeg tenisera svijeta.

U španskom finalu ATP turnira u Barseloni, Nadal je savladao Davida Ferera 2:0 u setovima (6:2 i 6:4)i osvojio šestu titulu na ovom takmičenju.

Bila je to repriza finala iz 2008. i 2009. godine sa istim ishodom. Nadal i Ferer odigrali su do sada 17 mečeva, a Rafa je popravio skor na 13 pobjeda (četiri duela pripala su Fereru).

Kao i na nedavnom turniru u Monte Karlu u kojem su se takođe sastali njih dvojica, Nadal je nemilosrdno kažnjavao sve greške rivala.

Nadal je u prvom setu dva puta oduzeo servis rivalu i poveo sa velikih 4:1. Ferer je uzvratio u narednom gemu, ali to je bilo sve od njega, jer je potom Nadal vezao dva gema i dobio taj dio igre.

Drugi set je bio pun preokreta. Počeo je brejkom Nadala i to poslije duple servis greške Ferera, da bi najbolji teniser svijeta poveo 2:0.

Ferer je potom napravio sjajan preokret i dobio naredna četiri gema. Međutim, Nadal je pokazao zašto je najbolji na svijetu. Došao je do 4:4, da bi potom Ferer napravio tri iznuđene greške i praktično poklonio Nadalu novi gem za 5:4, da bi Rafa rutinski dobio gem za novu pobjedu i titulu.

Ovo je 34. uzastopna pobeda Nadala na zemljanim terenima, a od poraza od Robina Soderlinga u četvrtom kolu Rolan Garosa 2009. godine izgubio je samo dva od 76 setova koliko je odigrao na šljaci! Impresivno!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC