• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - šef, zvijezda i profesionalac

Od pridruženog člana Novakovog tima, Borisa Bošnjakovića saznali smo da li je Tipsarević iskarikirao imitaciju i još neke pojedinosti Đokoviću.

 Đoković - šef, zvijezda i profesionalac Izvor: MONDO

Pitanje mnogih koji su gledali snimak Janka Tipsarevića i ekipe kako imitiraju Novaka Đokovića i njegov stručni štab bilo je: da li najbolji srpski teniser zaista ovako gazduje?

Koliko je Janko, Novakov dobar prijatelj, kolega iz srpske reprezentacije, ali i neko ko ga često viđa na turnirima, iskarikirao ponašanje u Đokovićevom timu MONDO je provjerio kod člana istog.

"Nije daleko od istine", rekao nam je jedan od članova stručnog štaba i dodao:

"Da li je Novak šef? I jeste i nije. On je velika zvijezda, on se pita. Jedostavno vodi glavnu riječ i svom timu govori šta mu prija, kada želi da trenira. Naravno, mnogo puta mu i mi organizujemo trening, svako u segmentu za šta je specijalista. Novak isto tako vrlo dobro zna da mora da sluša stručnjake koje je angažovao. Sve u svemu, vlada uzajamno poštovanje".

Naš sagovornik bio je Boris Bošnjaković, koji će biti Novakov trener tokom Serbia Opena powered by Telekom Srbija, jer je Marjan Vajda bio spriječen da dođe u Beograd. Novosađanin je bio uz Đokovića na američkoj turneji, kao i prošle godine uz Dejvis kup tim Srbije.

"Nevjerovatno je iskustvo biti uz jednog vrhunskog sportistu i biti dio njegove ekipe. Drago mi je što imam priliku da vidim koliko je Novak sazrio i koliko profesionalno odrađuje sve obaveze, zato nije ni čudo što je toliko uspješan", ispričao je Bošnjaković i nastavio:

"U Americi sam, zapavo, bio zadužen da nadgledam i pomažem svim našim teniserima, ali kako je Novak ostajao do same završnice turnira, ispostavilo se da sam sa njim najviše radio. Svi u njegovom timu su me super prihvatili. Kako sticajem okolnosti Vajda nije mogao da dođe u Beograd, ja sam uz Novaka na Serbia Openu".

Boris Bošnjaković je svojevremeno i sam bio teniski profesionalac, ali ni blizu tako uspješan kao Novak Đoković. Zato smo ga pitali kako biti autoritet trenutno drugom teniseru svijeta.

"Ako je neko dobar igrač, ne znači da će biti uspješan trener. Kako sam ja 13 godina stariji od njega, a u proteklih deset godina sam trenirao vrhunske tenisere imam veće iskustvo od Noleta, što on veoma poštuje".

"Za trenera je veoma važna taktika, a biti trener vrhunskom teniseru podrazumijeva da umijete da stvorite dobru atmosferu oko njega i da mu pružite što veću podršku. Kada sam ja u pitanju, Novak je zadovoljan onim što mu pružam", istakao je Boris, koji je u subotu igrao humanitarni fudbalski meč za tim tenisera.

Bošnjaković je priznao da se Đokovićev tim ovih dana nalazi na posebno velikom iskušenju.

"Jedan od velikih izazova za nas kada smo ovdje u Beogradu je da uspijemo da ispratimo Novakov ritam. On ima toliko obaveza i dosta ljudi koji mu žele dobro, ali istovremeno to nije lako. Zato mi pokušavamo da skinemo teret sa njega, praktično smo tampon zona između njega i navijača, medija..."

Mlađa braća Đoković su svojevremeno otkrila neke pikanterije o Novaku, pa smo isto pitali i Borisa Bošnjakovića. Marko rekao da drugi teniser svijeta ima ružnu naviku da viče na njega kada je gladan, a Đorđe svom najstarijem bratu zamjera što uvijek kasni, osim na tenis.

"Velika većina tenisera je na dan meča veoma fokusirana, ima nekih, poput Rafaela Nadala koji se cio taj dan ni ne nasmiju. Za razliku od ostalih, Novak obožava da sluša domaću muziku i da oko sebe okupi ekipu. Tu se pričaju vicevi, smišljaju se zanimljivi natpisi za zavoj na koljenu... Tako se on opušta", rekao je za MONDO Bošnjaković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC