• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Navikli smo narod na medalje

"Navikli smo naciju na medalje, i s tim ciljem ćemo ući i u Svjetsku ligu", kaže korektor "orlova" Saša Starović.

 "Orlovi": Navikli smo narod na medalje Izvor: MONDO

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je u ponedjeljak, uoči starta priprema za Svjetsku ligu, da očekuje da svi reprezentavici budu zdravi, jer im predstoji naporan rad.

"Imamo dovoljno prostora za rad. Nadam se da će svi reprezentavici biti zdravi, da oni koju budu dolazili neće biti preumorni, jer su imali tešku sezonu iza sebe", rekao je Kolaković i dodao da su reprezentativci navikli na naporan tempo rada.

Kolaković je dodao da će ekipa do 18. maja trenirati u Beogradu za kada je planiran odlazak u Toronto, gdje će odigrati dvije utakmice sa selekcijom Brazila.

On je naveo da će to biti uvertira za početka Svjetske lige, koja startuje 27. maja gostovanjem u Argentini, kao i da će reprezentacija Srbije u međuvremenu odigrati dva meča protiv Bugarske, 13.i 14. maja, u Beogradu i Požarevcu.

Odbojkaši Srbije igraće u Grupi C Svjetske lige sa Argentinom, Finskom i Portugalijom,

"Ambicije odbojkaša Srbije su uvijek visoke bez obzira o kakvom takmičenju se radi, a jedan od njih je odlazak na finalni turnri osmorice u Poljskoj, koji će biti odigran od 6. do 10. jula u Gdanjsku", rekao je pomoćni trener Željko Bulatović.

Bulatović smatra da će selekcija Finske, koju sa klupe predvodi novi selektor Kastelani, biti ozbiljan protivnk srpskim reprezentativcima, jer nastupa u najačem sastavu.

"Sa Argenticima smo se sastajali često u posljednje vrijeme, mada su podmladili reprezentaciju. Igrali smo protiv njih na prethodnom SP i dobili ih ne baš lako. Radi se o jednoj mladoj reprezentacije koja polako stasva", rekao je Bulatović.

On je dodao da su jedina nepoznanica Portugalci, jer, kako je rekao, nisu dugo učestvovali u Svjetskoj ligi, ali da ih "ne smijemo potcijeniti".

Reprezentativac Bojan Janić rekao je da očekuje medalje na Svjetskoj ligi i Evropskom prvenstvu.

"Imamo lakši raspored, ali to ne treba da nas zavara. Ovo nije prekaljena ekipa da bi mogla ikoga da potcijeni i moraćemo da zapnemo protiv svih", rekao je Janić.

Korektor Saša Starović izjavio je da reprezentaciju Srbije očekuje još jedno naporno ljeto, ali i ostvarenje ciljeva.

"Navikli smo naciju na medalje, i s tim ciljem ćemo ući i u Svjetsku ligu. Osim Argentine, grupa nije toliko teška i mislim da nećemo imati problema. Predstoji nam da dobro treniramo i nadam se da će rezultat doći na kraju", rekao je Starović.

Primač Nikola Kovačević izjavio je da je optimista, kao i da se nada da ekipa može da ponovi uspjeh od prošle godine, kada smo osvojili treće mjesto.

(Beta/MONDO, foto: fivb.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC