• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boba Živojinović: Uspomene iz Doboja

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović prisustvovao turniru "Doboj open 2011".

 Boba Živojinović: Uspomene iz Doboja Izvor: MONDO

"U sport treba još više da se ulaže, jer najbolji promotori jedne zemlje su upravo sportisti, a to se najbolje pokazalo na primjeru Srbije", izjavio je Živojinović za "Glas Srpske".

Nekadašnji proslavljeni teniser došao je u Doboj na otvaranje Petog međunarodnog fjučers turnira.

"Doboj je imao turnir u vrijeme kada sam igrao tenis kao junior, tako da me lijepe uspomene vežu za ovaj grad. Osim toga, nedavno smo na nivou teniskih saveza Srbije i Republike Srpske potpisali sporazum o saradnji i još jedan, manji, ali veoma bitan razlog što sam tu, je učešće moga sina Stefana na ovom turniru i želim da ga podržim. Ali, više sam tu da vidim stare prijatelje".

Po njegovim riječima, prava je stvar za jedan grad imati bar fjučers turnir.

"Fjučersi su dobra stvar, jer naša djeca u cijelom regionu jednostavno sjednu u auto i dođu u Doboj, Brčko, Prijedor da igraju i skupljaju prve i to vrlo važne poene za svoj teniski napredak. Posebno mi je drago što je ovaj kompleks terena ne samo sačuvan već i proširen u odnosu na vrijeme kada sam igrao. Ima više terena, a dobio sam informaciju da su pri završetku još tri i to je velika stvar za popularizaciju i razvoj tenisa na ovim prostorima. Nadam se da će se ovdje izgraditi uskoro i teniska hala", istakao je Živojinović.

Podsjetio je da je danas vrlo teško organizovati ovakav turnir, a pogotovo voditi teniski klub.

"Ljubitelji tenisa, entuzijasti u Doboju mnogo su uradili da na ovakav način može da se organizuje jedan međunarodni turnir kakav je fjučers".

Međutim, tereni su, ma kako oni neophodni bili, svuda u svijetu isti, ali to, po njegovom mišljenju, nije dovoljno.

"Moramo da radimo na stvaranju stručnih kadrova, dobrih trenera koji će raditi sa talentima, kojih na ovim našim prostorima ima napretek. Srbija je u međuvremenu izrasla u tenisku velesilu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Išlo je veoma teško. Prije sedam godina, kada sam došao na čelo Saveza, nije se znalo koja će uopšte televizija prenositi mečeve u okviru Dejvis kupa. Nije im bilo u interesu, a danas je sasvim drugačije. Spojile su se neke kosmičke sile, povezale su i mušku i žensku konkurenciju i cijela naša ekipa je na najvišem nivou, i mogu da kažem da se možda najbolji tenis na svijetu igra u Srbiji".

Živojinović je naglasio da je zbog toga najveću pažnju potrebno posvetiti razvoju trenerskog kadra.

"Dovođenje svjetskih stručnjaka kod nas je velika stvar, a napravili smo sporazum sa možda najboljom teniskom akademijom koja postoji u Barseloni. Njihovi treneri dolaziće i trenirati sa našom najboljom djecom. Kada to kažem, onda mislim na cjelokupan region, jer bi od njih dosta toga mogli da nauče i naši treneri. Povezivanje i sa TS Hrvatske ideja je da na početku godine kada je lijepo vrijeme možemo da obiđemo Istru i održimo treninge, a uspostavićemo saradnju i sa TS Bugarske. Ako u ovom regionu povežemo djecu da zajedno treniraju, mislimo da iz te masovnosti treba da izađe kvalitet i budući svjetski šampioni", zaključio je prvi čovjek srpskog Saveza.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC