• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:tel još jednu sezonu bez titule

Rukometaši sarajevske Bosne i sedmi puta uzastopno su šampioni BiH.Borac m:tel otkad se igra zajednička liga ima samo jedan Kup BiH.

 RUKOMET: Borac m:tel još jednu sezonu bez titule Izvor: MONDO

U meču, koji je odlučiovao o tituli Bosna je u Banjlauci pred četiri hiljade navijača savladal Borac m:tel (28:27) i tim potvardila da je najbolja ekipoa u Bih i ove sezone. U Borac m:telu najvlajivali su da će oni biti šampioni, ali realnost je drugačija. Član Upravnog odboraBorac m:tela Igor Gajić napominje da veliki problem predstavljaju finansije.
"Borac sve što radi radi na terenu. S druge strane Bosna iza sebe ima mašineriju ljudi koja one teže, nesportske stvari obavlja van terena. Nikada nismo, niti ćemo, išli tim putem. Kada je riječ o ulaganjima u ova dva kluba, razlika je neuporediva i kreće se u stotinama hiljada maraka. Za jednog igrača Bosne izdvaja se godišnje koliko za cjelokupni tim Borca. Ukoliko Grad, država i sponzori ne prepoznju potencijal Borca, koji je jedini evropski brend, onda se malo šta može očekivati i naredne sezone. Ova uprava još uvijek vraća dugove koje je naslijedila u prethodnih 15 godina, a danak tome plaćaju igrači, u koje se ne može ulagati. Umjesto da taj novac iskoristimo za dovođenje pojačanja, ili u omladinski pogon, mi plaćamo troškove prevoza iz 2000. godine. Sve su to stvari koje u ovom trenutku onemogućavaju ovom timu da zaposjedne šampionski tron",rekao je Igor Gajić za Fokus.

Predsjednik Skupštine Borca m:tel, Miroslav Mikeš, ističe da razlika u budžetu ne odslikava razliku na terenu i da će se u dogledno vrijeme iskristalisati zakulisane radnje u Sarajevu.
" Bosna ima godišnji budžet od tri miliona KM, a Borac svega 600.000, pa su iz tih razloga Sarajlije u prilici da kupuju vrhunske igrače sa strane, Makedonije, Srbije, Hrvatske. S druge strane Borac to čini na jednom manjem tržištu, ali to i jeste tradicija Borca, da se više fokusira na vlastiti pogon. Dugoročno je to pozitivno. Bosna jeste kvalitetniji tim, ali smo svjedoci da se razlika u kvalitetu između ova dva kluba u posljednje vrijeme ekstremno smanjila. S obzirom na razliku u budžetu, razlika na terenu je minorna. Druga stvar koja nije ništa manje bitna jeste da je sjedište kancelarije RSBiH u Sarajevu, a tim novcem se uveliko mogu rješavati i one nesportske stvari, kojima se Borac ne bavi. Bili smo svjedoci sudijskih odluka na derbiju. Da li je moguće da Bosna ima svoje ljude koji smiju donositi takve odluke u tako važnom meču na gostujućem terenu pred više od 4.000 ljudi. Očigledno jeste, ali zato smo mi iz ovog susreta izašli kao moralni pobjednici", rekao je Miroslav Mikeš. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC