• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Partizan na Mladost!

Partizan ponovo ubjedljiv protiv Jadrana - 14:8. Soro odbranio dva peterca. Protivnik u polufinalu - Mladost. I Budva na Fajnal-foru!

 VATERPOLO (EL): Partizan na Mladost! Izvor: MONDO

Opušteno, lijepo za oko, prava revija majstorija na Banjici, na meču Partizan - Jadran Herceg Novi.

U meču bez ikakvog rezultatskog značaja, Partizan je pobijedio Jadran 14:8 (5:2, 3:2, 4:3, 2:1) i još jednom potvrdio plasman na Fajnal-for Evrolige u Rimu.

Još prije ove utakmice bilo je poznato da će crno-bijeli biti prvi u svojoj četvrtfinalnoj grupi, a da Jadran nema nikakve šanse da zauzme drugu poziciju. Dakle, postojali su svi preduslovi za utakmicu u kojoj bi se popularizovao vaterpolo. I igrači obe ekipe, a majstora ove igre ima na obe strane, učinili su da meč bude lijep za gledanje.

Počelo je velemajstorijskim potezom Vladimira Vujasinovića. Prvi napad Partizana i lob velikog Vladimira!

Nastavilo se "bombama" Aleksandra Radovića, a u trećoj četvrtini i "raketama" Nikole Rađena, koje je crnogorski reprezentativni golman Miloš Šćepanović ispratio pogledima. I sagnutom glavom.

Partizan je prvu četvrtinu dobio 5:2, bilo je i 8:4, 12:6...Tako je to kad se igra bez tenzije, bez "moranja".

Ima i šampion Jadranske lige vanserijske igrače. Vladimir Gojković je postigao dva lepa gola, a Nikola Janović je dva od svoja tri gola postigao sa peterca.

Zanimljivo, Jadran je imao čak četiri peterca, a čak tri u prvom poluvremenu! Nikola Janović je dva puta nadmudrio Slobodana Sora, ali je golman reprezentacije Srbije dva puta odbranio penal.

"Sigurno da nije lako igrati protiv ekipe u kojoj sam se školovao, ali mi se bavimo profesionalno sportom i moram da pružim maksimum. Drago mi je što smo nastavili niz dobrih igara i rezultata. Ostaje nam mjesec dana da se pripremimo do Fajnal-fora, ali neće biti jačih utakmica, osim sa Vojvodinom u finalu srpskog prvenstva. Valjda ćemo naći nekog jačeg sparing partnera", rekao je Aleksandar Radović, nekadašnji igrač Jadrana, a sada uzdanica ekipe Igora Milanovića.

Partizan će 3. juna u polufinalu Evrolige u Rimu igrati protiv zagrebačke Mladosti!

To je epilog posljednjih mečeva učetvrtfinalnoj Grupi B. Mladost je izgubila u Italiji od Pro Reka, ali je Primorje u Budimpešti odigralo neriješeno, 12:12 i taj bod nije bio dovoljan ekipi iz Rijeke da se plasira na Fajnal-for.

Dakle, Vanja Udovičić će predvoditi zagrebačke "žapce" protiv svog Partizana u Rimu.

PARTIZAN: Vujasinović, Rađen, Radović, Stefan Mitrović i Radović po 2, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović, Nikola Dedović i Dušan Mandić po jedan.

JADRAN: Janović 3, Gojković 2, Danijel Premuš, Đorđe Filipović i Petar Filipović po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan 4/10, Jadran 2/8.

PETERCI: Partizan 1/1, Jadran 2/4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC