• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Kraj i za Džej Džej

Jelena Janković propustila svoje šanse u meču drugog kola sa Čehinjom Lusi Šafarovom - 4:6, 6:4, 5:7.

 MADRID: Kraj i za Džej Džej Izvor: MONDO

Najbolje srpske teniserke doživjele su pravi brodolom na turniru WTA Premijer kategorije u Madridu!

Poslije eliminacije Ane Ivanović na samom startu (uprkos 6:0 u prvom setu protiv Matek Sends!), Jelena Janković "saplela" se na drugoj prepreci, zabilježivši tako svoj najlošiji plasman u glavnom gradu Španije, poslije četvrtfinala u prethodne dvije sezone.

Lusi Šafarova je poslije četiri poraza u periodu 2006-2009, konačno izašla kao pobjednica iz okršaja sa Džej Džej!

Slavila je rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 7:5, a na terenu broj 3 kompleksa "Kaha Mahika" igralo se dva sata i 20 minuta.

Trenutno 32. teniserka svijeta, poznata i kao djevojka Tomaša Berdiha, prethodno je sve mečeve od Jankovićeve, osim jednog, izgubila sa 2:0.

Kao i mnogo puta u karijeri, Jelena je praktično samu sebe odvela u poraz. U odlučujućem setu je do rezultata 3:3 propustila šest brejk lopti, da bi Šafarova u sedmom gemu iskoristila svoju prvu - 3:4!

Servirala je lijevoruka Čehinja za meč, ali joj je odjednom ušla "voda u uši", što je Jankovićeva iskoristila da izjednači na 5:5 i vrati se u život. Međutim, naredni gem donio je njene nove greške i još jedan gubitak servisa.

Ni nakon toga Šafarova nije briljirala kada je trebalo da privede posao kraju. Preciznom forhend paralelom obezbijedila je sebi dve vezane meč lopte, a zatim odservirala duplu grešku (40:30), pa nije uspjela da vrati Jelenin udarac pod noge - 40:40.

Jankovićeva se na to nadovezala neiznuđenom greškom iz bekhenda, da bi je Šafarova u narednom poenu "izbacila" iz terena i natjerala da još jednu lopticu pošalje u mrežu...

Čehinja je prvi set dobila zahvaljujući brejku za vođstvo od 4:3, dok su u drugom setu obe osvajale gemove na svoj servis do rezultata 5:4 u Jeleninu korist. Do tada je osvojila samo dva od 18 poena na servis Šafarove, a onda zahvaljujući odličnim reternima i nesigurnoj igri protivnice napravila brejk "sa nulom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC