• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel ipak u Ligi šampiona?

Rukometaši Borac m:tela mogli bi sljedeće sezone igrati Ligu šampiona, uprkos porazu od sarajevske Bosne kojim su se oprostili od šampionske titule.

 Borac m:tel ipak u Ligi šampiona? Izvor: MONDO

Rukometni savez BiH zatražiće od Evropske rukometne federacije (EHF) da dozvoli da naredne sezone BiH ima dva predstavnika u Ligi šampiona, s obzirom na dobar plasman Bosne, Izviđača i Borac m:tel-a u evropskim takmičenjima u protekloj sezoni.

Generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić rekao je za dnevni list “Fokus” da je inicijativa kod predstavnika EHF već pokrenuta i da bi se konačan odgovor mogao očekivati najdalje za mjesec dana.

“Neću vam lagati niti izmišljati razloge, pravilnike odnosno uslove koje je potrebno zadovoljiti da bi se dobilo još jedno mjesto u Ligi šampiona jer oni i ne postoje. Na najjjednostavniji način rečeno, pokušaćemo izlobirati zvaničnike evroposke rukometne kuće najbolje što možemo, da nam na osnovu naše rukometne tradicije i rezultata u evropskim kupovima naših klubova, a koji nisu bili za zanemariti, ukažu povjerenje i omoguće još jedno mjesto”, rekao je Karačić.

On je dodao da bi ukoliko taj zahtjev bude odobren taj drugoplasirani tim, a u ovom slučaju je vrlo vjerovatno da se radi o banjalučkom Borcu, morao igrati kvalifikacione mečeve.

“Najbitnije je da je ta priča pokrenuta i da ćemo odgovor dobiti u narednih 30 dana, a u slučaju pozitivnog ishoda ne treba govoriti kolika bi bila naša sreća”, rekao je Karačić.

Šef struke Banjalučana Dragan Marković svjestan je da to neće biti nimalo lako.

“Mogućnost da pored sarajevske Bosne, koja će najvjerovatnije odbraniti tiulu prvaka države i tako se direktno plasirati u Ligu šampiona, Borac kao drugoplasirani tim nacionalnog prvenstva bude drugi učesnik tog eminentnog takmičenja postoji. Međutim, ta mogućnost mi je od prvog dana nerealna. U slučaju drugih, jačih država to prolazi, pa Španija i Njemačka imaju po tri ili četiri predstavnika. Riječ je sličnom sistemu kao u Ligi šampiona u fudbalu”, rekao je Marković.

Direktor kluba iz Gospodske ulice Boris Đogo ističe da bi u slučaju plasmana u Ligu šampiona rukomet u Banjaluci doživio veliku ekspanziju.

”Smiješno je govoriti o tome šta bi Borac, Banjaluka i Republika Srpska dobili u slučaju plasmana u najjače takmičenje. Sigurno bi se radilo o maksimalnoj ekspanziji rukometa na ovom prostoru, a bio bi to i veliki iskorak da se klub promoviše među najjačim timovima Evrope, gdje bi se vrhunske, svjetske utakmice igrale svakih 15 dana. Banjaluka bi u tom slučaju ponovo živjela za ovaj sport. Mogućnost postoji, a da li će i na koji način ona biti realizovana ostaje da vidimo”, rekao je Đogo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC