• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon odgovorio Novaku: "To nije istina!" Nova frka na pomolu, Đoković se požalio, a Englezi se prave ludi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je posljednji teniser koji je kriitkovao Vimbldon zbog noćnih mečeva, međutim turnir navodi da ga sluša, a to zapravo nije slučaj,

 Novak Đoković nezadovoljan zbog noćnih termina na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je jedva na vrijeme završio meč osmine finala Vimbldona protiv Tima van Rajthovena zbog greške organizatora, tako da je dvadesetak minuta falilo da se meč "protegne" na dva dana.

Srećom, Đoković je slavio 3:1 u setovima, nešto prije ponoći, a da su Srbin i Holanđanin kojim slučajem igrali duže - meč bi morao da bude prekinut zbog dogovora o "remećenju reda i mira". Sve to moglo je da bude izbjegnuto da su mečevi tog dana počeli ranije, međutim Vimbldon je imao drugu namjeru...

Možda će vas zanimati

Na dan kada su proslavili stogodišnjicu otvaranja Centralnog terena, na kojoj je prisustvovao i Đoković, kao da su zaboravili da čitav program pomjere ranije - ili su jednostavno željeli noćne mečeve?

Upravo je to iznenadilo i Novaka Đokovića koji inače nije ni znao za pravilo o završetku mečeva do 23 časa po lokalnom vremenu.

"Ne vidim razlog zašto nije bilo ranijeg početka meča, da budem iskren, posebno što sada imamo i intervjue na terenu kojih nije bilo ranije. Takođe, vrijeme između mečeva... Ako ste posljednji po rasporedu, sigurno igrate u dvoranskim uslovima, a to sve mijenja. Klizavije je, tu su reflektori...", požalio se Novak Đoković koji takođe smatra da Vimbldon pokušava da "pogura" noćne mečeve zbog TV prava.

U ponedjeljak je stigao i odgovor iz Vimbldona. Izvršna direktorka AELTC-a Sali Bolton "branila" je raspored na turniru rekavši da nema planova se pomjera vrijeme početka ili da se uvedu noćni mečevi, prenosi "Gardijan".

"Realnost teniskih turnira je da kada počnete dan, nemate pojma kada će se završiti. Prilično je nepredvidivo. Razumljivo je što nam teniseri daju povratne informacije na osnovu iskustva na turniru i sve to uzimamo u obzir dok planiramo, ali nije bilo značajnijih promjena u rasporedu", rekla je Sali Bolton i dodala.

"Pauze u mečevima su tu zbog navijača, da mogu da jedu, zabavljaju se, odu u toalet."

Sve u svemu, djeluje da Novaka Đokovića ponovo neće poslušati, ali dobra vijest je da ovog utorka sigurno neće igrati u večernjem terminu jer je susret četvrtfinala sa Janikom Sinerom zakazan za 14.30.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC