• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nadal na šljaci - najveći izazov

Kada u nedelju u 18.30 časova počne finale turnira ATP 1000 serije u Madridu, na "liniji" će se naći dva impresivna niza. Jedan će biti prekinut...

 Đoković: Nadal na šljaci - najveći izazov Izvor: MONDO

Rafael Nadal pokušaće da ostvari 38. uzastopnu pobjedu na šljaci, a Novak Đoković 34. pobjedu zaredom u zvaničnim mečevima, počev od prošlogodišnjeg finala Dejvis kupa.

Prvi reket svijeta na zemljanim terenima je posljednji put izgubio od Robina Soderlinga, u četvrtfinalu Rolan Garosa 2009...

Đoković je poslije subotnjeg meča sa Tomazom Belučijem istakao da su njegovi mečevi sa Nadalom dobra stvar "za publiku, turnir, ali i same igrače".

"Svaki naš okršaj je veliki izazov, koji obojica objeručke prihvatamo. Često smo se sastajali u posljednjih nekoliko mjeseci i bilo je tu stvarno dobrih mečeva. Naravno da se u ovom trenutku prisjećamo i polufinala u Madridu 2009, što je bio stvarno dug, dug meč".

Nadal je tada slavio poslije čak četiri sata i tri minuta igre - 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9) - čime je Novaku nanio ozbiljan psihološki udarac.

Našem teniskom majstoru nije bilo jasno šta još mora da uradi da bi konačno pobijedio Rafu na šljaci. Uslijedilo je ispadanje već u trećem kolu Rolan Garosa, od Filipa Kolšrajbera...

Sada je Novak još bolji igrač i mnogo stabilnija ličnost.

"Motivisan sam da pobijedim bilo koga, a posebno Rafu na njegovoj omiljenoj podlozi. To je najveći izazov koji se može zamisliti! Svjestan sam koliko je uspjeha imao na šljaci tokom karijere, ali kada u nedelju zakoračim na teren, moram biti siguran u svoje kvalitete", objasnio je Đoković.

Novak je u četvrtfinalu protiv Ferera i u polufinalu protiv Belučija odigrao po tri seta, ali se i Nadal u subotu dosta mučio sa Federerom.

Španac se nakon meča požalio da ga je izuzetno potresla smrt legendarnog španskog golfera Seve Baljesterosa, koji je u 55. godini izgubio bitku sa rakom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC