• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobio ugovor od 340 miliona dolara, pa pao na doping testu! Skandal potresa Ameriku - suspendovan na 80 utakmica!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Moraće Fernando Tatis junior da preskoči ovu sezonu kao i početak sljedeće zbog suspenzije.

 Fernando Tatis junior suspendovan na 80 utakmica Izvor: Profimedia

Skandal potresa Ameriku, bejzbol superstar Fernando Tatis junior (23) pao je na doping testu. Čovjek koji je potpisao ugovor vrijedan 340 miliona dolara na 14 godina sa San Francisko Padresima je suspendovan na čak 80 utakmica.

Njemu je poslije rutinske doping kontrole ustanovljeno da je koristio "Klostebol" suspstancu koja je na listi zabranjenih i za koju se navodi da može da "podigne performanse sportiste".

"Imao sam problem sa gljivičnom infekcijom, uzeo sam lijek u kom se nalazila spomenuta suspstanca, nisam to uradio namjerno. Trebalo je da proverim sve to prije korišćenja, nisam učinio to i kriv sam. Želim da se izvinim cijeloj porodici Padresa, organizaciji, saigračima, navijačima. Nemam opravdanje za svoju grešku. Samo želim da svi znaju da nikada ne bih varao, volim ovu igru mnogo i ne bih ukazao takvo nepoštovanje. Svi moji prethodni rezultati na testovima bili su negativni", rekao je Tatis.

Fernando je rođen u Dominikanskoj republici i u klubu je od 2019. godine. Prošle sezone bio je dio Ol-stara i mnogi su mu predviđali svijetlu budućnost. Uostalom, ugovor od 340 miliona to dokazuje...

"Slomljen sam. Ne postoji nijedno drugo mjesto na svijetu na kom bih radije bio od terena. Razmatrao sam da uložim žalbu, ali sam shvatio da je do svega došlo zbog moje greške, pa sam odlučio to da ne uradim. Počeću odmah da služim svoju kaznu", poručio je Tatis junior.

Ovo ujedno znači da će Fernando propustiti preostalih 48 mečeva ove sezone i 32 utakmice u narednoj. Ukoliko se njegovi saigrači plasiraju u plej-of možda se i malo ranije vrati na teren dogodine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC