• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković uhvaćen u Beogradu, "navukao" se na novi sport! Igra ga i trener Partizana, da li ste ga nekad probali?

Autor Dragan Šutvić

I Novak provodi slobodno vrijeme na Adi Ciganliji, gdje igra tenis za kojim je "poludio" cijeli svijet. Da li ste nekad stali na teren i uzeli reket?

 novak đoković igra padel  Izvor: MN PRESS

Ni Novak Đoković, kao ni mnogi, ne može da odoli padelu, koji očigledno voli da igra u slobodno vrijeme. Nole je tako "uhvaćen" na terenima u Beogradu, gdej se opuštao na Adi Ciganliji.

Padel je sport koji se igra reketom, u dublu, na ograđenom terenu koji je obično veliki kao četvrtina pravog teniskog terena. Poeni se osvajaju isto kao u tenisu, a i loptice su slične, s tim da su one u padelu sa manje pritiska. Glavna razlika u ta dva sporta je to da je teren u padelu ograđen ogradom i loptica se može odbijati o nju, kao i u skvošu ili na malom fudbalu u sali ili u balonu.

Ovaj sport je sve popularniji u Srbiji, a tome svedoči i to da ga je pominjao i Gordan Petrić na subotnjoj promociji na mjesto novog trenera Partizana. On je otkrio da je još legendi crno-bijelih "zaljubljeno" u ovaj sport.

"Ko mi je prvi čestitao što sam postao trener Partizana? Prvi mi je čestitao moj partner sa padela, (Zoran 'Bata') Mirković. Pokušava da ga igra, ali ne ide mu nešto", nasmijao se Petrić.

Zanimljivo je da je ovaj sport godinama hit u svijetu, da je u Zagrebu legendarni fudbaler Robert Prosinečki osnovao svoj klub, a u Italiji su među poznatim igračima i selektor fudbalske reprezentacije Roberto Manćini, slavni Frančesko Toti, Kristijan "Bobo" Vijeri, Antonio Kasano...

Zanimljiva je priča o tome kako je nastala igra sredinom sedamdesetih, kada je jedan tamošnji bogataš htio teniski teren, ali mu je smetao zid visok tri metra koji se nalazio odmah uz aut-liniju.

"Veliki sam ljubitelj tenisa i bilo je logično da se navučem i na padel. Pravila su slična, s razlikom da u padelu možete da računate na pomoć martinele. Veoma je zanimljivo, ne čudi me da je svijet poludio za ovom novom disciplinom", rekao je nedavno u intervjuu za MONDO Gojko Kačar.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Anketa

Da li ste probali da igrate padel?

  • Jesam, odličan sport

    0% (0)

  • Jesam i ne sviđa mi se

    0% (0)

  • Nisam, baš me interesuje kakav je

    0% (0)

  • Ne deluje mi zaniimljivo

    100% (2)

Da li ste probali da igrate padel?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC