• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada može da protjera Novaka iz Australije do kraja karijere!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković bi mogao da se nađe u velikim problemima na početku naredne sezone.

 Vlada Australije može da protjera Đokovića do kraja karijere Izvor: Instagram/screenshot/djokernole

Nije još ništa sigurno oko nastupa Novaka Đokovića na Australijan openu naredne godine i kako prenose australijski mediji ponovo će vlada ove zemlje imati konačnu riječ oko toga da li će dozvoliti rekorderu Australijan opena da se pojavi u Melburnu.

U tekućoj sezoni Novak je deportovan iz Australije i nije mu dozvoljeno da nastupa na prvom grend slemu sezone, a sada je za "Herald San" prvi čovjek turnira Kreg Tili rekao da on želi da vidi Đokovića na turniru, ali da odluka nije njegova.

Srbinu bi vlada mogla da izrekne trogodišnju zabranu ulaska u zemlju zbog deportacije u januaru, što bi značilo da bi on praktično do kraja karijere ostao bez šanse da igra na svom omiljenom grend slemu. Ipak za sada djeluje da postoji volja da Novaka puste u državu. U julu su promijenjena pravila i ukinuto je mnogo kovid regulative, pa je tako već nekoliko mjeseci i nevakcinisanima dozvoljen ulazak u zemlju.

Premijer države Viktorija u kojoj se i nalazi Melburn Danijel Endruz je istakao da njegov kabinet neće odlučivati o Đokoviću već da će odluka biti na federalnoj vladi u kojoj više nije Aleks Houk, Ministar za imigraciju koji je svojom jednostranom odlukom deportovao Novaka iz zemlje.

Do januara 2023. godine ima još nekoliko meseci i za sada je jedino sigurno da će Novak morati da traži odobrenje vlade kako bi ušao u zemlju. Pogledajte kako je izgledao skup podrške Novaku Đokoviću na aerodromu kada je deportovan iz Australije:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC