• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan šampion Evrope !!!!

Crno-bijeli u finalu Fajnal fora u Rimu "razmontirali" Pro Reko - 11:6 (2:1, 5:4, 2:1, 2:0).

 VATERPOLO: Partizan šampion Evrope !!!! Izvor: MONDO

Partizan je šampion Evrope! Sedmi put u istoriji! Zasluženo! U finalu Fajnal fora u Rimu "raznio" je branioca trofeja, Pro Reko - 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1).

Dugo, baš dugo su generacije crno-bijelih vaterpolista pokušavali, a njihovi navijači čekali tu sedmu titulu. Na finale su čekali 35 godina, isto toliko i na trofej. I dočekali su ga, i to na "terenu" najmoćnijeg tima današnjice.

Pardon, Partizan je pokazao da je najmoćniji.

Itekako... Borbom licem u lice crno-bijeli su pokazali da su trenutno najbolji, ostavili su velikog rivala na šest titula i postali jedini u Evropi, uz zagrebačku Mladost koju su eliminisali u polufinalu, sa sedam najvrijednijih trofeja.

Slobodan Soro je bio nevjerovatan pred golom, poput hobotnice sa sto ruku je zaustavljao "veličine" iz Pro Reka. Vlada Vujasinović je, kao što se i očekivalo, bio lider, asistirao je i pogađao kada je bilo najvažnije, kada se rezultat lomio. Kada su se razigrali Duško Pijetlović, zatim i Miloš Korolija i njegov imenjak Ćuk, italijanski tim više nije imao šansi...

Slatka je to bila osveta za prošlogodišnji poraz u napuljskom polufinalu. Međutim, crno-bijeli su sada iskusniji, pametniji, bolji...

Prije godinu dana prokockali su 4:0, a ovaj put u bazenu Floro Italika sve konce su držali u svojim rukama. I nisu ih puštali.

Partizan je vodio, Pro Reko stizao do izjednačenja... Sve do 7:4 u finišu prvog poluvremena. Uspio je tada još uvek aktuelni prvak da se vrati "u igru", smanji na 6:7, ali s kraja treće i na početku posljednje dionice uslijedila je furiozna serija Partizana od 4:0. Tada je semaforu stajalo 11:7.

Oko 400 navijača Partizana na punim tribinama Floro Italika sve vrijeme je bodrilo svoje ljubimce, za razliku od domaćih pristalica koje su se oglašavale samo kod pogodaka, a kada je Korolija povisio na 11:7 počeli su da slave, luduju, pale baklje...

TOK UTAKMICE

PRVA ČETVRTINA - 2:1

Pro Reko je poveo poslije tri minuta igre, Norbert Madraš je iskoristio igrača više udarcem iz daljine.

Međutim, već u narednom napadu Partizan je izjednačio, takođe u sitauciji sa igračem više. Uigranu akciju realizovao je Miloš Korolija - 1:1.

Na minut i po prije kraja prve četvrtine Miloš Ćuk je doveo crno-bijele u vođstvo. Partizan je ponovo realizovao prednost poslije isključenja protivničkog igrača. Ćuk je tukao sa krila, lopta je zakačila golmana Stefana Tempestija, ali se ipak zakoprcala u mreži.

Crno-bijeli su igrali čvrsto u odbrani, a Slobodan Soro je bio na visini zadatka.

DRUGA ČETVRTINA - 7:5 za Partizan

Tek što se meč nastavio, golovi su počeli da "padaju" kao na traci.

Pro Reko je izjednačio sa igračem više, poslije pola minuta u drugoj četvrtini, učinio je to Boris Zloković - 2:2.

Odmah zatim uzvratio je Duško Pijetlović, izašao je sam pred Tempestija i nadmudrio ga - 3:2.

"Egal" je opet vratio Aleksandar Ivović, pucao je sa lijevog krila, Milan Aleksić je zaklasnio da ga blokira i - 3:3.

Tada je proradio Vlada Vujasinović. U svom stilu, sa distance, precizno je ciljao (4:3), a pošto je Damir Burić na drugoj strani izjednačio (4:4), najiskusniji igrač Partizana je asistirao Dušku Pijetloviću za njegov drugi gol - 5:4.

Na tri minuta prije kraja drugog dijela Partizan je prvi put došao do "plus dva". Vujasinović nije "oprostio" Pro Reku još jedno isključenje, ponovo je precizno tukao iz daljine - 6:4.

Kada je do poluvremena ostalo 105 sekundi proradio je i Aleksić. Donio je Partizanu velikih 7:4.

Ipak, Madaraš nije dozvolio crno-bijelima da previše "pobjegnu". Dobro je bila postavljena odbrana Partizana, ali Mađar je našao rješenje. Šutirao je sa distance, precizno - 5:7.

TREĆA ČETVRTINA - 9:6 za Partizan



Partizan je u trećoj četvrtini kapitulirao samo jednom (Madaraš, igrač više, za 6:7), a dva puta savladao Tempestija. To su učinili Aleksandar Radović i Miloš Ćuk, čiji su pogoci bili efektni - 9:6.

Duško Pijetlović je "zaradio" treću ličnu grešku i tim Igora Milanovića ostao je bez njegove pomoći. Ali, crno-bijeli su i dalje imali raspoloženog Sora, Vujasinovića i Ćuka koji se u trećoj četvrtini razgoropadio.

ČETVRTA ČETVRTINA - 11:7 za Partizan



Kada je Miloš Korolija povisio na 10:6 sa igračem više, a nedugo zatim i šraubom sa dva metra na 11:6, slavlje navijača Partizana je počelo...

Spasa više nije bilo za Pro Reko.

Do kraja je Zloković uspio samo da ublaži ubjedljiv poraz - 7:11.


(Izvještač MONDA iz Rima, Predrag Vujić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC