• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampioni Evrope stigli kući!

Vatrepolisti Partizana stigli u Beograd, a na aerodromu ih dočekali navijači.

 Šampioni Evrope stigli kući! Izvor: MONDO

Beograd i Srbija ponovo imaju šampiona Evrope!

Partizan se vratio u glavi grad sa Fajnal for, koji je prethodna dva dana održan u Rimu. Crno-bijeli su stigli sa peharom namijenjenim najboljoj ekipi na Starom kontinentu, a po svemu po svemu prikazanom, pogotovo u finalu Evrolige protiv najskuplje ekipe svijeta, oni to i jesu!

Ozarenih lica igrači i članovi stručnog štaba crno-bijelih prvo su se pojavili pred navijačima, a potom i novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Trener šampiona Evrope Igor Milanović ocijenio je da su sjajna atmosfera i specifičan timski duh među "crno-bijelima" kulminirali na upravo završenom Fajnal foru Evrolige u Rimu.

Milanović, koji je za dvije godine na klupi Partizana osvojio sedam trofeja, nije propustio priliku da zahvali najbližim saradnicima iz stručnog štaba - kondicionom treneru Vladimiru Pavloviću i pomoćnicima Urošu Stevanoviću i Nikoli Radojičiću.

Uz predsjednika Upravnog odbora Aleksandra Šoštara i prvog čovjeka Skupštine "crno-bijelih" Uroša Marovića, prema riječima mladog stručnjaka, najzaslužniji za veliki uspjeh Beograđana su Nebojša Šaponjić i Rade Dabetić, ljudi koji su kontinuirano bili uz tim.

"Posebnu zahvalnost dugujemo čelnim ljudima srpskog sporta, koji su učinili sve da nas rasterete uoči završnog turnira. Takva atmosfera mnogo mi je pomogla da skinem svaku vrstu pritiska sa igrača pred odlučujuće mečeve za trofej", rekao je Milanović na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu.

Najboljem vaterpolisti svih vremena mnogo je, kako je otkrio, pomogla rečenica grčkog reprezentativca Teodorosa Hadžiteodorua koji je po dolasku u Partizan rekao: "došao sam po pehar prvaka Evrope".



Kapiten Vladimir Vujasinović istakao je da su presudni faktoru na putu ka tituli šampiona Evrope bili "ozbiljnost i svakodnevni rad".

"Velika mi je čast što sam tri sezone odigrao u jednom ovakvom timu. Najveća želja u ovom trenutku mi je da ostanemo na okupu i sljedeće godine i da ovaj isti sastav odbrani sve trofeje", poručio je iskusni Vujasinović.

Veliki as ocijenio je da se "nikada nije desilo da se ovako moćan tim napravi u izuzetno teškim ekonomskim okolnostima.



Predsjednik prvaka Evrope Šostar napomenuo je da je sedma titular kontinentalnog prvaka čekana u Beogradu punih 35 godina i dodao je sinoćnim trijumfom u Rimu "ostvaren san mnogih generacija" prvotimaca trofejnog kluba.

"Ovaj podvig proslavićemo narednih nekoliko dana jer imamo šta da slavimo. Odmah zatim slijedi povratak velikim obavezama jer su Partizanovi ciljevi uvijek maksimalni", najavio je Šoštar.

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković čestitala je "crno-bijelima" na velikom uspjehu ocijenivši da se radi o "kolosalnom dometu".

"Uoči finala sa italijanskim Pro Rekom znalo se ko je favorit po više osnova. Partizan je, međutim, uspio da mu pomrsi račune pokazavši na impresivan način kako svaka ekipa treba da funkcioniše", zaključila je Samardžić-Marković.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC