• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Sloga osvojila kup RS

Rukometaši dobojske Sloge osvojili su Kup RS savladavši u finalu Borac m:tel 29:27.

 RUKOMET: Sloga osvojila kup RS Izvor: MONDO

Banjalučani tako nisu uspjeli da već osvojenom trofeju u Kupu Bosne i Hercegovine, priduže i pehar namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske.

Domaći sastav bio je bolji rival tokom cijelog meča – u prvom poluvremenu izabranici Zorana Dokića su bili u prednosti koja se kretala od 2 do 4 gola više od "crveno-plavih", a na poluvrijeme su otišli sa “plus tri” (16:13). Najbolji pojedinac u domaćem sastavu u tom dijelu igre bio je golman Adnan Šabanović, koji je u prvih 30 minuta odbranio osam šuteva rukometaša Borac m.tela.

U drugom poluvremenu, domaći tim ponovo na krilima Šabanovića, održava stečenu prednost, u jednom trenutku stiže i do pet golova viška (23:18), da bi potom rutinski priveo utakmicu kraju za konačnih 29:27.

Najefikasniji igrač Borca m:tel, ujedno i igrač sa najviše pogodaka na cijelom meču, bio je Ivan Karačić, koji je deset puta zatresao mrežu Dobojlija, Faruk Halilbegović je postigao 6, a Mirko Mikić pet golova. U pobjedničkom timu Pavlov je bio precizan sedam puta, dok su Vukićević i Dokić postigli po jedan gol manje.

Po završetku finalne utakmice proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Naime, titulu za najboljeg strijelca ponio je igrač Borca Mirko Mikić, najbolji golman je Adnan Šabanović iz dobojske Sloge, dok je najbolji igrač Nikola Dokić, takođe iz redova Dobojlija.

Porazom u finalu Kupa RS sezona za banjalučke rukometaše je završena, a nova počinje u septembru, kada će se Borac oprobati u novoformiranoj, Regionalnoj ligi.

SLOGA: Katičić, Ilić, Mitrović, Antonović 1, Stanković, Dokić 6, Radulović, Pavlov 7 (2), Vukićević 6, Šabanović, Panić, Stanojević, Beljić 4, Kuzman, Manjić 5. Trener: Zoran Dokić.

BORAC m:tel: Blažević, Dejanović, Pucarević, Malić, Garić, Sabljić, Panić, Halilbegović 6, Mikić 5 (2), Trkulja, V. Vranješ 3, Šubara, Karačić 10 (3), Radulović 3, Melić, F. Vranješ. Trener: Dragan Marković.

(BORAC-SPORT/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC