• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srpkinjama lekcija od Hrvatica

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena od Hrvatske u Varaždinu (25:36) u prvoj utakmici baraža za plasman na SP u Brazilu.

 RUKOMET (SP): Srpkinjama lekcija od Hrvatica Izvor: MONDO

Raspad sistema.

Eto, tako se ukratko može opisati igra ženske rukometne reprezentacije Srbije u drugom poluvremenu prve utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu decembra ove godine.

Poslije prihvatljivih 14:16 na poluvremenu utakmice u Varaždinu, ekipa selektora Duška Milića pregažena je u nastavku - 25:36, pa je malo vjerovatno da će srpske djevojke igrati na Mundijalu koji će tek treći put u istoriji biti održan van teritorije Evrope.

U subotu od 18 časova je revanš u Kragujevcu u kojem će Andrea Lekić i ostale devojke morati da naprave podvig na podvizima, ukoliko žele na posljednje svjetsko prvenstvo pred ono koje će 2013. godine biti održano u našoj zemlji.

Svi su izgledi da će Srbija te 2013. kao domaćin konačno "izboriti" nastup na SP poslije okruglo deset godina, jer smo posljednji put igrali 2003. godine u Hrvatskoj, kada smo izborili drugi krug takmičenja, a dve godine ranije, SR Jugoslavije je na SP u Italiji osvojila posljednju od sedam medalja, bronzu.

To su bila neka druga vremena.

Danas, Srbija je imala snage za jedno dobro poluvrijeme u Varaždinu, u kojem je poslije deprimirajućih 5:11 uz igrača manje, nekako stigla do 12:14, a potom i 14:16 pred odlazak na pauzu. Ko je pomislio da će to biti potpuni povratak srpskih djevojaka u meč u kojem je "igrao" i mali poraz pred revanš u Šumadiji, prevario se.

Kako je počelo drugo poluvreme, tako je stalo sve dobro u igri našeg tima a prva igračica Lekić nije mogla sama da vuče svih 60 minuta. Na kraju je postigla sedam golova, ali je Hrvatska već u 45. minutu imala ozbiljnih 24:17, potom i 26:19, 29:21, 31:22, što je dovelo do atmosfere u kojoj je naš selektor Milić ponašanjem zaradio dva minuta i isključenje za jednu igračicu.

To je bio znak ozbiljnog raspada u igri i atmosferi, koji je kulminirao u posljednjih nekoliko minuta utakmice, kada su igračice Srbije jednostavno stale i prestale da se bore, uprkos tome što je pred njima revanš i prilika da se ipak pokuša nešto. No, dotjerale su cara do duvara i u posljednjoj sekundi utakmice primile gol za "minus 11", a on je bio djelo sjajne Kristine Franić, koja je utakmicu završila sa deset pogodaka.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu biće održano od 3. do 16. decembra ove godine, a svi su izgledi da će Srbija ostati i bez plasmana na Olimpijske igre 2012, pa će tako bez respektabilnog međunarodnog iskustva dočekati domaćinstvo 2013. godine, sa tri doživljena poraza na prethodnom Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj.

Titulu će u Brazilu, trostruku uzastopnu, a četvrtu na posljednjih pet Mundijala, braniti rukometašice Rusije, koje su računajući i doba Sovjetskog Saveza sedam puta bile prvakinje svijeta. Jugoslavija je jednom bila zlatna, 1973. godine kada smo bili organizatori takmičenja, tri puta su naše rukometašice bile srebrne i tri puta bronzane, što nas čini četvrtom najboljom nacijom u ženskom rukometu, ali svi pozitivni rezultati prestali su da dolaze preimenovanjem države iz SR Jugoslavija u Srbija i Crna Gora.

Šampionkama Ruskinjama, kao i najboljim selekcijama sa prošlog EP, Norveškoj, Švedskoj i Rumuniji, iz evropske zone na Mundijalu će se pridružiti osam pobjednika baraža, a rezultati prvih utakmica su: Češka - Crna Gora 26:42, Holandija - Turska 40:28, Španija - Makedonija 37:22, Francuska - Slovenija 25:19, Hrvatska - Srbija 36:25, Island - Ukrajina 37:18, Njemačka - Mađarska 26:24, Poljska - Danska 16:23.

HRVATSKA: Grubišić tri odbrane, Tatari 1, Kiridžić, Kožnjak, Golubić 4, Šerić, Gaće, Pušić, Žderić šest odbrana, Horvat 6, Franić 10, Penezić 3, Jelčić, Zebić 8, Milanović-Litre, Džono.

SRBIJA: Tatalović jedna odbrana, Nikolić, Krpež 1, Lekić 7(1), Števin 4(3), Dmitrović, Damnjanović 3, Đerić četiri odbrane, Trifunović, Pop Lazić, Luković 1, Cvijić 2, Živković, Nišavić, Liščević 5(4), Bartošić 2.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC