• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Gdje će Nikola Rađen?

Nikola Rađen bi volio da ostane u Partizanu, ali ne zna koliko je to realno. "Ništa ne zavisi od mene, već od uprave crno-bijelih". Ima ponude iz Italije.

 VATERPOLO: Gdje će Nikola Rađen? Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Partizan je na prekretnici. Poslije sjajnog uspjeha u Rimu i osvajanja titule prvaka Evrope, ukupno sedme u svojoj istoriji, pitanje je sa kakvim će timom naredne sezone braniti taj trofej.

Sve, naravno, zavisi od finansija. A jasno je da u srpskom sportu nema novca. Pogotovo ne u vaterpolu.

Jedan od onih koji su učestvovali u rimskom trijumfu, Nikola Rađen, još ne zna da li će i naredne sezone nositi crno-bijelu kapicu. Kaže da bi volio, ali da je pitanje koliko je to realno...

"Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Nadam se da ćemo uspjeti da skrenemo pažnju sponzora da nam pomognu. Ne bih da budem prepotentan, ali mi posljednjih godina pravimo najveće uspjehe. Ovo je prva klupska titula prvaka Evrope još od košarkaša Partizana 1992. godine. Što kaže Andrija Prlainović, dokazali smo da se u Srbiji ne igraju samo fudbal i tenis", rekao je Rađen u intervjuu Tanjugu.

Na potezu je rukovodstvo Partizana i njihovoj sposobnosti da privuku sponzore kako bi šampionski tim ostao na okupu.

Rađen je priznao da ima ponude inostranih klubova, uglavnom iz Italije.

"Imao sam 17 godina kada sam iz Vojvodine došao u Partizan, sada imam 26 i mislim da je vrijeme za odlazak. Ali, iskreno da kažem nije to tako lako, imam porodicu, dve ćerkice, selidba je svakako komplikovana. Osim toga, bilo bi predivno da ovaj tim još neko vrijeme ostane na okupu".

Rađen je istakao da još nije svjestan kakav su uspjeh crno-bijeli napravili u Rimu.

"Ova generacija je napravila čudo. Malo ko se nadao da možemo onako da nadigramo moćni Pro Reko, da ih bukvalno ponizimo. Ne sjećam se da je neko tako ubjedljivo dobio finale, u bilo kom sportu. Bili smo dominantni, protivnik nije znao šta da radi. Ali, mislim da treba čestitati i igračima Reka, koji su stvarno sjajna ekipa. Kad im pogledate sastav, stanete, pa se zamislite: Da li je moguće ovu ekipu pobijediti?".

Kao ključni trenutak sezone Rađen je podvukao trijumf protiv Juga u Dubrovniku, prvi za crno-bijele u gostima kod hrvatskog kluba još od 1986. godine.

"Početak sezone bio je loš, krenuli smo porazom od Mladosti, pa remi sa Barselonom, u drugi krug prošli smo kao drugoplasirani. Kad smo dobili Jug u sred Dubrovnika sve je krenulo uzlaznom linijom, to nam je vratilo samopouzdanje. Opet smo zaigrali našu prepoznatljivu odbranu, izborili smo plasman na fajnal-for sa prve pozicije i u Rim smo mogli da odemo opušteni, a opet naelektrisani i spremni da odigramo što bolje".

Za Rađena nema odmora, uskoro počinju pripreme državne reprezentacije, koja ovog ljeta brani dva zlata, na finalnom turniru Svjetske lige u Firenci, a zatim i na Svjetskom prvenstvu u Šangaju.

Međutim, prioritet će biti obezbjeđivanje vize za Olimpijske igre u Londonu naredne godine, a za to je potrebno da se osvoji Svjetska liga ili jedno od prva tri mjesta na Svjetskom prvenstvu.

"To je prvi cilj i pokušaćemo da već u Firenci izvadimo vizu za Olimpijske igre. Naravno da ćemo učiniti sve i da odbranimo obe zlatne medalje", naglasio je pouzdani bek trofejnog kluba.

"U Šangaju imamo malo lakšu grupu, ali u kasnijoj fazi kad dođe do ukrštanja biće prilično teško. Međutim, sami smo krojači svoje sudbine i to je najvažnije. A poslije toga ide London i velika želja da kao nasljednici one čuvene generacije u kojoj su bili Vujasinović, Šapić, Ikodinović, Savić ostvarimo san svih nas. Vjerujem da to možemo", zaključio je Rađen.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC