• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić za MONDO: Selektor je priznao grešku

Bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije srećan je zbog povratka u nacionalni tim. Smeta mu poziv u "B" selekciju, ali smatra da je greška konačno ispravljena.

 Nikolić za MONDO: Selektor je priznao grešku Izvor: MONDO

Vraća se Ratko kapiten. Doduše, zaobilaznim putem, ali je ponovo tu.

Kada je bivši selektor Srbije Sead Hasanefendić pred Evropsko prvenstvo u Austriji prvenstvo precrtao Ratka Nikolića i Mladena Bojinovića, navijači "orlova" bili su šokirani.

Poslije neuspjeha Srbije na Evropskom prvenstu i odlaska Hasanefendića, mjesto selektora preuzeo je Veselin Vuković, ali Nikolićev status se nije promijenio, nije ga bilo ni na spisku igrača za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, pa je iskusni pivotmen izjavio da je reprezentacija za njega završena priča.

Ipak, na iznenađenje mnogih, Vuković je odlučio da uvrsti Nikolića na spisak reprezentativaca za "Trofej Srbije", koji će biti odigran od 15. do 17. juna. Doduše, selektor je svrstao bivšeg kapitena u "B" tim...

Nikolić u razgovoru za MONDO kaže da je na taj način konačno ispravljena greška koja je napravljena.

"Kada je na mjesto selektora došao Vuković rekao je da ćemo biti vraćeni Bojinović i ja, međutim, vraćen je samo Bojinović, ja nisam. Ne znam zbog čega. Prošlo je to Svjetsko prvenstvo u Švedskoj kako je prošlo, a iskreno ja sam očekivao poziv, nisam gubio nadu", prisjeća se 34-godišnji Aranđelovčanin, koji je sa reprezentacijom osvajao bronzane medalje na SP u Egiptu 1999. i u Francuskoj 2001. godine.

"Ja sam dugo u reprezentaciji, očekivao sam da se na malo bolji način oprostim od nje, a ne ovako kako je bilo, kada sam na neki način otjeran".


Nikolić, poslije svega, poziv među "orlove" razumije kao priznanje greške od strane selektora.

"Mislim da je došao trenutak kada je selektor Vuković uvidio da sam potreban reprezentaciji i mislim da je on na taj način ispravio grešku", kaže Nikolić za MONDO.

Nakon "brisanja" iz reprezentacije Nikolić je rekao da je dres sa nacionalnim grbom za njega završena priča, ali sada priznaje da je tada možda malo i prenaglio u izjavama.

"Ja sam to rekao u afektu zbog načina na koji sam odstranjen, malo sam bio i pogođen, jer je bilo jako ružno. Ali, reprezentacija je na neki način moj život. Dao sam joj 14 godina i bilo bi ružno da zaista odem tako", kaže snažni pivotmen.

"Kasnije sam malo razmislio i rekao sam da sam uvijek tu. Mislim da u ovom trenutku mogu dosta da pomognem reprezentaciji, ne moram da igram 60 minuta, ali mogu da budem tu kad zatreba. Imam iskustvo", svjestan je Nikolić koju bi ulogu mogao da ima među "orlovima".


Selektoru Vukoviću ne zamjera što u proteklih godinu dana nije bio u njegovim planovima i otkriva da je riječ o nesporazumu u komunikaciji.

"Moj odnos sa selektorom je dobar, mi smo i prije nego što je došao na klupu 'orlova' bili prijatelji. On je bio moj idol kao igrač, jako ga cijenim i nemamo nikakvih problema. Jednostavno došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Kada je postao selektor, ispalo je da ja nisam htio da mu se javim, ali došlo je do nesporazuma sa pogrešnim brojevima telefona",
objašnjava Nikolić šta je bilo po srijedi i dodaje:

"Sada smo to ispravili, pričali smo o mnogim stvarima, mada su ostale još neke nejasnoće, koje ja potrebno da raščistim u svojoj glavi. Vidim da on računa na mene, ali vidjećemo... Razmisliću ovih nekoliko dana o svemu".

Nikolić se ne stidi da kaže šta je to ostalo da "visi u vazduhu". Smeta mu što je kao bivši kapiten, sa 33 godine, uvršten u "B" selekciju zajedno sa gotovo duplo mlađim igračima.

"To jeste jako ružno i to je jedina nedoumica o kojoj razmišljam. Mislim da nisam zaslužio da igram u 'B' reprezentaciji. Ja nikom ne želim da se dokazujem, mislim da sam se sa 33 godine dokazao u reprezentaciji, što Jugoslavije, što Srbije i Crne Gore, što Srbije...", kaže Nikolić i dodaje:

"Jeste da nisam u formi u kojoj sam bio prije nekoliko godina, ali još mogu dosta da dam. Iskreno, ne sviđa mi se pozivanje u 'B' reprezentaciju, to mi stvara određeni problem, ali vidjećemo, riješićemo i taj slučaj", kaže Nikolić.

"Trofej Srbije" je odlična uvertira pred Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Srbiji. Na njemu, smatra Nikolić, rukometaši Srbije moraju da uhvate "posljednji voz".

"Igra se u Srbiji, imaćemo veliki motiv. Ako, pred svojim navijačima ne stvorimo dobar rezultat, ne vidim svijetlu budućnost rukometa u Srbiji. Treba biti optimista, pripremiti se, uraditi sve što treba i ako Bog da radovaćemo se nekoj medalji", smatra Nikolić.

(G. A. – MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC