• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HALE: Viktor pobjeđuje za 52 minuta

U drugom kolu Halea, Viktor Troicki glatko je pobijedio Igora Andrejeva (6:3, 6:1) i prošao rundu takmičenja u kojoj je ispao prošle godine.

 HALE: Viktor pobjeđuje za 52 minuta Izvor: MONDO

Ni sat vremena.

Peti nosilac 19. Geri Veber Opena u Haleu protutnjao je u četvrtfinale. Viktor Troicki preslušao je Rusa Igora Andrejeva u meču drugog kola ATP turnira serije 250 na zapadu Nemačke - 6:3, 6:1.

U borbi za polufinale prvog ovosezonskog ATP turnira na travi, srpski Dejvis kup reprezentativac boriće se protiv jednog od dva Čeha, (2) Tomaša Berdiha ili Jana Herniha.

U prvom kolu, jednako lako, Troicki je izbacio dobitnika "vajld karda", Nijemca ruskog porijekla, Mišu Zvereva (6:2, 6:3).

Andrejev, 83. teniser svijeta, koji je u glavni žrijeb ovosezonskog turnira u Haleu upao zahvaljujući brojnim povredama i otkazima (Rodžer Federer, Robin Soderling, Jirgen Melcer, Mihael Južnji), bio je ravnopravan rival sa Troickim samo u prvom setu.

Obojica su tada imala po dve brejk lopte, s tim da je Srbin iskoristio obje, a Rus jednu, pa je Troicki rezultatom 6:3 dođao u vođstvo poslije 27 minuta. Potom, bilo mu je potrebno još 25 minuta da dovrši posao u prvom ATP duelu sa Moskovljaninom.

Tri puta mu je odzueo servis u drugom setu, ne dopustivši protivniku nijednu šansu za brejk, pa je Troicki rezultatom 6:1 prošao rundu takmičenja u kojoj je prije godinu dana izgubio od domaćeg tenisera Filipa Pečnera (6:7, 3:6).

Plasman u četvrtfinale na 750.000 evra vrednom turniru u Haleu vrijedi 18.650 evra i 45 ATP bodova, a pobjedniku turnira pripašće 114.750 evra i 250 ATP bodova. Titulu iz 2010. godine brani Australijanac Lejton Hjuit, koji je u finalu zabilježio senzacionalnu pobjedu protiv Rodžera Federera, koji u Haleu ima rekordnih pet titula prvaka.

Između Halea i početka Vimbldona stoji nedelja u kojoj će biti održana još dva paralelna turnira na travi, Hertogenboš u Holandiji i Istborn u Velikoj Britaniji, oba serije 250.

Ukoliko u četvrtfinalu pobijedi jednog od dvojice potencijalnih protivnika iz Češke, Troicki do finala neće moći da se sastane sa nekim od izrazitih favorita ATP tura, jer su u opticaju (8) Miloš Raonić, Tobijas Kamke, Danijel Himeno-Traver i Filip Pečner.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC