• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVINS: Maratonac postao i kišni čovjek

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo turnira u Kvins klubu, savladavši Amerikanca Majkla Rasela rezultatom 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

 KVINS: Maratonac postao i kišni čovjek Izvor: MONDO

Duel 31. i 91. tenisera svijeta dva puta je prekidan zbog kiše i to u trenucima kada se "lomio" ishod oba seta. Tipsarević se u oba slučaja nalazio u vođstvu, ali nije dozvolio da ga prekidi poremete.

Dobio je meč sa 2:0 i u okviru osmine finala će se sastati sa favorizovanim Endijem Marejom ili Belgijancem Gzavijeom Malisom.

Pobjedom nakon sat i 56 minuta opravdao je nadimak "Maratonac", koji su mu britanski mediji dali kada je na Vimbldonu 2007. godine dobio tri meča zaredom sa 3:2 u setovima!

Inače, meč protiv Rasela bio je za Janka sve samo ne lak.

U prvom setu gubio je rezultatom 0:3, potom i 2:5. Nalazio se u gotovo bezizlaznoj situaciji, protivnik je imao i dvije set lopte na servis Tipsarevića, ali je srpski teniser napravio čudesan "kambek".

Izborio je "taj-brejk", u kojem je odmah napravio osjetnu prednost (3:0), a kod rezultata 4:2 meč je prekinut.

Pauza ga nije izbacila iz ritma i on je u nastavku lagano priveo kraju odlučujući gem prvog seta.

Drugi set donio je rezultatsku "klackalicu", tokom koje je viđena samo jedna šansa za brejk - nije je iskoristio Tipsarević.

Pri njegovom vođstvu od 6:5, samo što je Rasel uzeo loptice da servira, nebo se ponovo otvorilo.

Amerikanac je po prestanku kiše sigurno odservirao preostali gem, odluka je opet morala da padne u "taj-brejku" i ponovo je bolji bio Janko, ovog puta u nešto neizvjesnijoj borbi.

Plasmanom među 16 najboljih osigurao je skromne nagrade - 20 ATP poena i nešto manje od 9.000 evra. Za više od toga, vjerovatno će morati da pobijedi četvrtog tenisera svijeta, pred njegovim navijačima...

Sa Malisom, koji na ATP listi zauzima 40. mjesto, igrao je samo jednom, ove godine u Čenaju i pretrpio poraz u polufinalu rezultatom 2:1.

Sa Marejom je odmjerio snage čak šest puta i ostvario polovičan učinak - tri pobjede i tri poraza. Posljednji duel u Dubaiju prošle godine dobio je u tri seta.

Tipsarević je prošle godine eliminisan na Kvins klubu već u prvom kolu, a najbolji rezultat zabilježio je 2008. kada ga je u trećoj rundi zaustavio Novak Đoković.

Turnir se igra za ukupni nagradni fond od 694.250 evra.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC