• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agasi: Nole na Vimbldonu - jači nego ikad

Amerikanac tvrdi da Đoković ove sezone igra najbolji tenis na svijetu i da će sve što je propustio na Rolan Garosu nadokaditi uskoro u Londonu.

 Agasi: Nole na Vimbldonu - jači nego ikad Izvor: MONDO

Tenisku istoriju obilježili su dueli velikih rivala - Andre Agasija i Pita Samprasa, Džima Konorsa i Džona Mekinroa, Borisa Bekera i Ivana Lendla, ali i Martine Navratilove i Kris Evert, odnosno Štefi Graf i Monike Seleš u ženskoj konkurenciji.

Stručnjaci kažu da se prvi put stvorio vodeći trougao u muškoj konkurenciji. Rafelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji su poslednjih godina vodili najljuće bitke za grend slem titule, priključio se Novak Đoković, koji je prekinuo njihovu dominaciju.

Srpski teniser u 2011. nanizao je čak 41 pobjedu i već se etablirao kao jedan od najboljih igrača svih vremena. Njegova apsolutna dominacija prekinuta je u polufinalu Rolan Garosa, baš kada je trebalo da preuzme teniski tron.

Poraz mu je nanio Federer, teniser sa najviše osvojenih grend slem trofeja, okončavši njegov fantastični šestomjesečni niz.

To se može nazvati trivalitet ili samo rivalitet, svejedno... Rodžer i Rafa su najveći rivali koje imam i moj zadatak je samo da se fokusiram na svakom meču protiv njih tačno na ono što treba da radim", izjavio je Đoković.

Novaku je nedostajala samo jedna pobjeda da sustigne rekordera po broju vezanih trijumfa u jednoj sezoni Džona Mekinroa. To nije uspio, ali mu je za rukom pošlo nešto drugo - prekinuo je gotovo trogodišnju dominaciju Rafe i Rodžera u borbi za trofeje na grend slemovima, ali i borbu na vrhu ATP liste.

"To je bilo najboljih nekoliko mjeseci u mom životu. Nevjerovatan period. Znao sam da jednom mora da se završi, nažalost, to se desilo u lošem trenutku... Bio je to zaista dobar meč protiv Rodžera, ali to je sport. Nastaviću samo da treniram još napornije", dodao je svjetski reket broj dva.

Osvajač osam grend slem trofeja Andre Agasi vjeruje da će Đoković ponovo dominirati i to već na Vimbldonu.

"On igra najbolje ove sezone. Poslije poraza u Parizu vratiće se jači, jer on zna koji je to pobjednički put na velikim turnirima. Do kraja godine predstoje još dva grend slema. Da sam na njegovom mjestu sada bih se samo fokusirao na Vimbldon i vjerujem da će tamo biti daleko najbolji i najmotivisaniji u borbi za trofej", dodao je Agasi.

A Nole ima motiva na pretek uoči najprestižnijeg svjetskog turnira na travi. Juri prvo mjesto na ATP listi, ali i prvo finale u Londonu. Do sada je dva puta igrao u polufinalu - 2007. zaustavio ga je Nadal, a prošle godine na korak od borbe za titulu izbacio ga je Čeh Tomaš Berdih.

Svi znaju da je ovo njegova godina, u Parizu se okliznuo na korak od najvećeg uspjeha u karijeri, ovoga puta, vjerujemo, neće propustiti šansu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC