• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Kašaš više ne igra za Mađarsku

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, Tamaš Kašaš objavio da se povlači iz mađarske reprezentacije.

 VATERPOLO: Kašaš više ne igra za Mađarsku Izvor: MONDO

"Isrcpljen sam, ne mogu više. Nisam imao odmor od 1. septembra prošle godine. Ovo je teška odluka, razumite me", ovim riječima je 35-godišnji Tamaš Kašaš objavio da napušta mađarsku reprezentaciju za koju je igrao gotovo dve decenije i bio njen glavni šraf.

Prvi put u reprezentaciju Mađarske je ušao 1993. godine (tada je bio na treninzima), a debitovao je 1995. godine. Gotovo dve decenije osvajao je medalje i trofeje na raznim takmičenjima. Ima i naslov svjetskog prvaka, olimpijskog šampiona...

I njegova klupska karijera je više nego bogata. Godinama je već igrač jednog od najtrofejnijih evropskih klubova Pro Reka.

"Nemam dovoljno energije da treniram i tokom ljeta. U svojim dvadesetim godinama nije mi bio problem da oporavim tijelo poslije naporne klupske sezone, ali već u ovim godinama (sada ih ima 35) osjećam da je to malo teže. Uz to, oporavak prsta traje duže nego što je planirano, što je još jedan znak", rekao je Kašaš.

On je istakao da status mađarskog reprezentativca zaslužuju samo oni koji su potpuno spremni.

"U ovom trenutku ja sebe ne vidim kao takvog. Moguće je da ću žaliti kasnije što neću biti učesnik nekih novih uspjeha. Ali, ne bi bilo korektno prema selektoru Denešu Kemenjiju i momcima da se krijem iza emocija i da kažem da sam spreman", rekao je Kašaš.

Dodao je da je sa Kemenjijem u posljednje vrijeme nekoliko puta razgovarao o svojoj odluci i da ga selektor razumije.

Kemenji kaže da se nadao do posljednjeg trenutka da će se Kašaš ipak predomisliti, ali...

"Naravno da mi je žao zbog njegove odluke, ali razumijem ga. Imao je fantastičnu reprezentativnu karijeru i odmah sam se setio njegovog početka. Tada mi je selektor juniorske reprezentacije rekao: 'Slušaj, imam jednog malog, veliki talenat. Mogao bi da bude veliki igrač'. Zahvaljujući svom talentu, hrabrosti i naravno saigračima Tamaš je postao igrač svjetske klase. Želim da mu se zahvalim na svemu što je uradio za Mađarsku", izjavio je selektor mađarskog nacionalnog tima.

Nema sumnje da će Mađarska biti značajno oslabljena na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta u Šangaju, na kojem Srbija brani zlato.

"Na žalost, ovo je druga godina zaredom kako je mađarski tim bio jači tokom zime nego tokom ljeta. Bez dileme je da je bez Kašaša mađarski tim za dva, tri gola slabiji nego sa njim. Ali, znajući moje igrače, ovo će im samo uliti dodatnu energiju", optimista je Deneš Kemenji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC