• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIRMINGEM: Ana stala na set od finala

Ana Ivanović povela je u meču polufinala Birmingema, ali je dozvolila Danijeli Hantukovoj da napravi preokret i izbori meč za titulu.

 BIRMINGEM: Ana stala na set od finala Izvor: MONDO

Ana Ivanović bila je na set od finala WTA turnira u Birmingemu, ali je poslije vođstva od 1:0 dozvolila Danijeli Hantukovoj da napravi preokret i izbori meč za titulu na jednom od turnira na travi uoči čuvenog Vimbldona.

Poslije dva časa i 30 minuta, uz jedan prekid zbog kiše, četvrta nositeljka bila je bolja od druge - 6:7, 6:3, 6:2.

To je prva pobjeda 28-godišnje Hantukove protiv pet godina mlađe rivalke iz Beograda poslije četiri godine. Slovakinja je dobila prvi duel sa Ivanovićevom, u Hertogenbošu 2007, a od tada pobjeđivala je samo naša igračica, računajući i FED kup duel ove godine u Bratislavi.

Ana i Danijela bile su ravnopravne do rezultata 2:2 u trećem setu, kada je naša teniserka već bila propustila dvije brejk lopte. Tada je Slovakinja iskoristila svoju brejk loptu, povela 3:2 i potom vezala još tri uzastopna gema za pobjedu.

U prvom setu, Hantukova je napravila rani brejk (0:1), što je bio samo povod da Ivanovićeva veže četiri gema i dođe na korak da ubjedljivo povede (4:1). Ipak, to se nije dogodilo, jer je Hantukova stigla do 4:4, potom je Srpkinja pri 5:4 imala priliku da osvoji set, ali je i to propustila, pa se otišlo u taj-brejk.

Tamo je Ana nadoknadila sve prilike koje je proćerdala do tada i rezultatom 7:2 povela u meču.

I tu je stala.


Ana je u drugom setu imala brejk lopte u trećem i petom gemu i nije ih iskoristila, što ju je omelo, pa je njen servis došao u krizu pri rezultatu 4:3 za teniserku iz Poprada. Hantukova je napravila brejk za 5:3 i potom rutinski odservirala gem za izjednačenje u setovima.

Šansu za finale Ana je propustila u drugom setu kada nije realizovala nijednu od deset brejk lopti (!?), pa je tako bio i očekivan pad u trećem setu, u kojem je prekid zbog kiše uslijedio pri rezultatu 1:0 za Anu. Beograđanka je propustila priliku da zaigra prvo finale WTA tura još od novembra prošle godine kada je nastupala na Baliju i osvojila titulu, posljednju od deset u karijeri.

Hantukova će se u borbi za titulu na 220.000 dolara vrijednom turniru, 280 WTA bodova i nagradu od 37.000 dolara boriti protiv bolje iz duela Šuaj Peng (Kina) i Sabine Lisicki (Njemačka).

Kineskinja, koja je imenovana za trećeg nosioca turnira i trenutno je 20. na WTA listi, dok je Lisicki 100. igračica svijeta.

Za plasman u polufinale Birmingema, Ana je dobila 10.000 dolara i 130 WTA poena.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC