• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbija pobijedila, Hrvatska ide na SP

Pobjeda nad Hrvatskom od 31:30 bila je slaba utjeha za najbolje rukometašice Srbije, poslije poraza od 11 golova razlike u Varaždinu.

 RUKOMET: Srbija pobijedila, Hrvatska ide na SP Izvor: MONDO

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na šampionat svijeta u Brazilu, što je moglo da se pretpostavi odmah poslije ubjedljivog poraza u prvoj utakmici baraža u Hrvatskoj.

Poslije "minus 11" u Varaždinu, naše najbolje rukometašice u revanšu u Kragujevcu pobijedile su selekciju Hrvatske rezultatom 31:30 (15:15) i tako uspjele bar časno da se oproste od Svjetskog prvenstva u Brazilu, koje će biti održano decembra ove godine.

Biće to četvrto uzastopno svjetsko prvenstvo na kojem neće biti našeg ženskog rukometnog tima, a srećna okolnost je što ćemo 2013. godine mi biti domaćini Mundijala, pa će Srbija imati automatski ostvaren plasman, poslije okruglo deset godina i SP u Hrvatskoj 2003, kada smo igrali u drugom krugu.

Titulu će u Brazilu, trostruku uzastopnu, a četvrtu na posljednjih pet Mundijala, braniti rukometašice Rusije, koje su računajući i doba Sovjetskog Saveza sedam puta bile prvakinje sveta. Jugoslavija je jednom bila zlatna, 1973. godine kada smo bili organizatori takmičenja, tri puta su naše rukometašice bile srebrne i tri puta bronzane, što nas čini četvrtom najboljom nacijom u ženskom rukometu, ali svi pozitivni rezultati prestali su da dolaze preimenovanjem države iz SR Jugoslavija u Srbija i Crna Gora.

Drugo odmjeravanje snaga između najboljih srpskih i hrvatskih rukometašica u nedelju dana porteklo je bez prave takmičarske draži i uzbuđenja, s obzirom na to da su gošće sve dileme oko putnika na Mundijal riješile još u prvoj utakmici u Varaždinu (36:25, 16:14).

Za oba rivala susret u Kragujevcu predstavljao je puko otaljavanje posla sve do samog kraja, kada se među izabranicama selektora Duška Milića pojavila želja da se od malobrojne kragujevačke publike oproste trijumfom.

Srpkinje su drugih 30 minuta odigrale mnogo bolje nego prvo poluvreme, tokom čijeg su većeg dijela Hrvatice diktirale tempo i imale prednost.

U završnici su se naše reprezentativke bolje snašle i potpuno zasluženo došle do minimalnog trijumfa, koji ovoj generaciji najboljih srpskih rukometašica može da znači na polju samopouzdanja za neke naredne akcije državnog tima.

Ubjedljiva razlika kojom je Srbija izgubia utakmicu u Varaždinu, ispostavilo se, bila je dovoljna ne baš jakoj selekciji Hrvatske za plasman među 24 najbolje ekipe na svijetu.

U redovima pobjednika najbolje su bile Andrea Lekić i Slađana Pop-Lazić sa po sedam golova. Najpoznatija članica hrvatske reprzentacije, Andrea Penezić, dokazala je i na meču u Šumadiji klasu s obzirom da je bila najefikasnija u pobjedničkom timu sa osam pogodaka.

Meč je odigran u dvorani "Jezero" pred oko 1.000 gledalaca..

SRBIJA: Tatalović, Nikolić 2, Krpež 3, Lekić 7, Števin 3, Damnjanović 5, Đerić, Trifunović, Pop-Lazić 7, Luković, Čolić, Cvijić 1, Živković 1, Nišavić, Liščević, Bartošić 2.

HRVATSKA: Grubišić, Žderić, Jelčih, Kiridžić, Tatari 5, Kožnjak, Golubić 2, Šerić, Gaće, Pušica 1, Horvat 3, Franić 6 (2), Penezić 8, Zebić (1), Milanović-Litre 2, Džono.

(MONDO/agencije, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC