• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAFTING: Hrvati i Bugarke najbolji na Vrbasu

Evrokup u raftingu - memorijal "Branka Štulić" završen je u nedjelju dodjelom medalja, a najuspješniji su bili timovi iz Hrvatske i Bugarske.

 RAFTING: Hrvati i Bugarke najbolji na Vrbasu Izvor: MONDO

Na raftingu na rijeci Vrbas organizovanom povodom godišnjice tragične smrti Branke Štulić, kapitena ženskog tima Rafting kluba Kanjon učestvovala su 32 tima u obje konkurencije iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i BiH.

Zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojila je posada hrvatskog "Delta sporta", koja je trijumfovala u sprintu, slalomu i spustu. Drugo mjesto u generalnom plasmanu osvojila je posada rafting tima Vrbas iz Banjaluke, a treće posada Cetina raft iz Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji, u generalnom plasmanu, trijumfovala je posada Adventure.net iz Bugarske, ispred djevojaka iz Rafting kluba Kanjon i RK Liman iz Srbije.


U slalomskoj trci bodovanoj za rafting ligu Bosne i Hercegovine, pobijedila je posada rafting tima Vrbas u muškoj i posada Kanjona u ženskoj konkurenciji. Takmičenje na Vrbasu bodovano je i za državno prvenstvo Hrvatske.

"Takmičenje je proteklo organizaciono na najvišem nivou. Organizatori su dali sve od sebe potvrdivši da su s pravom bili organizatori Svjetskog prvenstva u raftingu prije dvije godine", rekao je "Nezavisnim novinama" glavni sudija Milan Lovrenčič iz Slovenije.



Centralni dio manifestacije bila je dodjela plakete za životno djelo Branki Štulić, koja je uručena roditeljima vječnog kapitena ženske posade Rafting kluba Kanjon. Više od 250 takmičara koji su učestvovali na Eurokupu u raftingu obećalo je da će, dok god se bave ovim sportom, dolaziti na Vrbas i "veslati za Branku".

Branka Štulić, preminula je prošle godine u bolnici u italijanskom gradu Trentu, poslije teške povrede koju je doživjela na Evropskom prvenstvu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC