• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTBORN: Bojana se nikad ne predaje!

Bojana Jovanovski bila je u neprijatnim situacijama protiv Anastasije Pavljučenkove, ali je dobila 2:0, pa će igrati protiv Samante Stosur.

 ISTBORN: Bojana se nikad ne predaje! Izvor: MONDO

Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Istburnu. Naša teniska nada je u utorak, na startu posljednjeg turnira pred početak Vimbldona, savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenko rezultatom 7:6 (11:9), 6:4.

Jovanovski, 53. teniserka svijeta, pokazala je da raspolaže ne samo teniskim kvalitetIma, već i psihiloškom snagom neophodnom za izlazak iz kritičnih situacija. Ona je u prvom setu povela 2:0, da bi u desetom gemu dopustila protivnici, inače uveliko 14. na WTA listi, da se vrati u igru (5:5) a potom i povede (6:5).

Mlada Srpkinja je zatim uvela set u taj-brejk u kojem je Pabvljučenkova došla do tri vezane set lopte (6:3), ali ni to nije bilo dovoljno da slomi Bojanu.

Naša teniserka je odbila da izgubi protiv vršnjakinje iz Rusije, izjednačila je i poslije nekoliko preokreta iskoristila drugu set loptu. U nastavku meča, Jovanovski je odmah izgubila svoj servis, ali je uzvratila istom mjerom i vezala još tri gema za vođstvo od 4:1.

Kada se kod njenog vođstva od 5:3 činilo da je pobjeda već u "džepu", Pavljučenkova je iznenada napala i došla do brejka (5:4), na šta je Jovanovski oštro reagivala, snažno reternirala i ostvarila četvrtu pobjedu u nizu u Istburnu, poslije one tri ostvarene u kvalifikacijama.

Treći reket Srbije će se u drugom kolu sastati sa Australijankom Samantom Stosur, koja je bila bolja od Ruskinje Nađe Petrove rezultatom 6:1, 6:4.

Jovanovski se revanširala Pavljučenkovoj za prvi poraz u međusobnim susretima, ove sezone u Birzbejnu (2:6, 5:7), a sada će prvi put odmeriti snage sa 27-godišnjom Stosur, trenutno desetom teniserkom svijeta.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC