• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:tel, Bosna i Izviđač u "Jadranskoj"

U septembru počinje regionalna liga u rukometu. Uslov, milion evra budžet i moderna podloga.

 RUKOMET: Borac m:tel, Bosna i Izviđač  u  "Jadranskoj" Izvor: MONDO

Projekat koji uspješno funkcioniše pod košarkaškim obručima od 2001. godine, koji je nedavno dobio naslednika u bazenima, uskoro će zaživjeti i na rukometnim terenima.

Regionalna SEHA liga (South East Handball Asociation) okupiće 12 rukometnih ekipa iz šest država - BiH, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovačke, a takmičenje će početi 10. septembra.

Ovo takmičenje, koje bi trebalo da podigne kvalitet klupskog, a potom i reprezentativnog rukometa u okruženju, predstavljeno je u utorak u Beogradu. Žrijebom za narednu sezonu, koji je odražan u hotelu "Holidej In", okončana je dvogodišnja priča o formiranuju lige koja će okupiti klubove sa prostora prije svega bivše Jugoslavije.

U SEHA ligi će učestvovati: Borac (Banja Luka, BiH), Bosna (Sarajevo, BiH), Kroacija Osiguranje Zagreb (Zagreb, Hrvatska), Crvena zvezda (Beograd, Srbija), Izviđač (Ljubuško, BiH), Lovćen (Cetinje, Crna Gora), Metalurg (Skoplje, Makedonija), Nekse (Našice, Hrvatska), Partizan (Beograd, Srbija), Tatran (Prešov, Slovačka), Vardar (Skoplje, Makedonija), Sutjeska (Nikšić, Crna Gora).

Predsjednik lige Sandi Šola istakao je da je prošlo dvije godine od kada su se predstavnici klubova prviput sastali da razgovaraju o zajedničkom takmičenju.

"Današnjim žrijebom se završava jedna priča i počinje nova. Nadam se da će nam se u narednim godinama pridružiti ekipe iz Slovenije, Mađarske, Poljske i Italije. Želimo da razvijamo rukomet i da ovim atraktivnim takmičenjem pomognemo jedni drugima", rekao je Šola.

On je dodao da je siguran u uspjeh lige i da svi koji su učestvovali u stvaranju treba da budu ponosni, jer to nije bio lak posao.

Komesar za takmičenje Dragan Načevski naglasio je da će SEHA liga biti 'Liga šampiona' po vrhunskim učesnicima, koji podrazumijevaju i najbolje sudije i delegate utakmica.

"Biće to liga za primjer. Klubovi će tražiti da igraju u njoj", zaključio je Načevski.

U prvom kolu sastaće se: Borac - Vardar, Lovćen - Tatran, Crvena zvezda - Nekse, Kroacija - Partizan, Izviđač - Sutjeska, Metalurg - Bosna.

Na kraju takmičenja igraće se "Fajnal-for". U ovoj prvoj sezoni birani su klubovi sa "bogatom tradicijom, ali i sa dobrim trenutnim rezultatima".

Propozicije za prvu sezonu su sljedeće: Svaki tim koji učestvuje mora da ima budžet od bar milion evra, da ima halu u kojoj je postavljena "gerflor" podloga, za sada neće biti prohodnosti u evropska takmičenja, a F4 će biti održan u Sarajevu 2012. godine.

Interesovanje za učešće u SEHA ligi iskazali su klubovi iz Mađarske, Slovenije i Poljske.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC