• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTBORN: Janka sad prekinuli i kiša i mrak

Drugo veče za redom, Janko Tipsarević vratio se u hotel neobavljena posla na terenu.

 ISTBORN: Janka sad prekinuli i kiša i mrak Izvor: MONDO

U utorak uveče njegov meč prvog kola Istborna bio je prekinut zbog mraka i neočekivanog gubitka drugog seta u duelu sa Britancem Džejmsom Vordom, a u srijedu je prekidu kumovala kiša, zbog koje se u međuvremenu smrklo.

Janko je u srijedu prije podne dovršio posao i izbacio Vorda poslije 1:1 u utorak - 6:3, 4:6, 6:2, a istog dana morao je na teren da odigra drugo kolo protiv Kazaka ruskog porijekla Mihaila Kukuškina.

Ipak, 31. i 61. teniser svijeta proveli su na terenu svega tri gema, kada je počela da pada kiša pri rezultatu 2:1 za Beograđanina.

Duel će biti nastavljen u četvrtak u 12 časova po našem vremenu, a ko bude pobijedio igraće protiv bugarske senzacije Grigora Dimitrova, najmlađeg tenisera u Top 100 ATP liste. Dimitrov, rođen 1991. godine je u drugom kolu deklasirao šestog nosioca u Istbornu, Južnoafrikanca Kevina Andersona, ne dopustivši pet godina starijem rivalu ni šansu za brejk (6:3, 6:2, za 61 minut).

Tipsarević, treći nosilac i najbolje rangirani teniser koji je ostao na turniru, imaće priliku u četvrtak da se revanšira Kukuškinu za poraz koji mu je Kazak nanio jesenas, u Sankt Peterburgu, u prvom njihovom odmjeravanju snaga (5:7, 6:3, 4:6).

Naš Dejvis kup reprezentativac prošle sezone nije nastupao na posljednjem turniru na travi prije starta čuvenog Vimbldona, a ove sezone je pomalo neočekivano postao prvi favorit, jer je drugi nosilac Aleksndr Dolgopolov iz Ukrajine ispao još u prvom kolu, a u srijedu je eliminisan i prvi nosilac Žo-Vilfred Conga. Izbacio ga je Radek Štepanek.

Tipsarević će kao bivši juniorski šampion Australijan Opena, ukoliko pobijedi Kukuškina, igrati protiv bivšeg prvog juniora na svijetu, koji je osvojio Vimbldon i US Open u tom uzrastu. Dimitrov je trenutno 64. teniser svijeta.

Ukupni nagradni fond Istborna, u muškoj konkurenciji, iznosi 462.675 evra, a pobjedniku pripada 71.000 evra i 250 ATP bodova, dok poraženom finalisti odlazi nagrada od 37.400 evra. Ovaj turnir održava se 36. put ove godine, a šampion 2010. bio je Majkl Ljodra.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC