• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NHL: "Brejk" Bostona za šestu titulu!

Bruinsi prvi put posle 1972. godine trijumfovali u Stenli kupu. Vankuver propustio istorijsku šansu da stigne do prvijenca.

 NHL: "Brejk" Bostona za šestu titulu! Izvor: MONDO

Hokejaši Boston Bruinsa novi novi su NHL šampioni.

U sedmoj, odlučujućoj utakmici velikog finala "Stenli kupa", Boston je kao gost stigao do ubjedljive pobjede protiv Vankuver Kanuksa - 4:0 i osvojio prstižan trofej, prvi put poslije 39 godina.

Bio je to prvi i jedini brejk u finalnoj seriji.

Domaćini su sve do sedme utakmice pobjeđivali pred svojim navijačima. Vankuver je imao dvije "meč lopte" s obzirom da je poslije pete utakmice vodio sa 3:2, ali se Boston, predvođen fantastičnim 37-godišnjim golmanom Timom Tomasom nije predavao. Kanađani su vodili i sa 2:0.

Bruinsi su u poslednje dvije utakmice uspjeli da postignu čak deset golova, da prime samo dva i da zasluženo osvoje šesti Stenli kup. Vankuver i dalje nema nijedan, a najveći uspjesi kanadskog kluba ostaće tri titule konferencije.

Tomas je u sedmoj utakmici odbranio nevjerovatnih 37 udaraca i tako po drugi put u ovom finalu sačuvao svoju mrežu od najbolje napadačke ekipe u protekloj sezoni. Golman Bostona postao je vlasnik novog NHL rekorda - Tomas je u plej-ofu sakupio 798 odbrana!

Jedini je čuvar mreže u istoriji NHL-a koji nije primio gol u sedmoj utakmici finala. Takođe, postao je tek četvrti golman sa ostvarenim "šutautom" u sedmoj utakmici.

Ipak, i napad Bostona je odlično funkcionisao. Trijumf su donijeli Petris Bergeron i ruki Bred Maršan sa po dva gola. U prvoj trećini bilo je 1:0, da bi posljednjih 20 minuta dočekali sa velikih 3:0.

Tim Bostona uglavnom je sastavljen od Kanađana. Za ekipu igraju još četiri Amerikanca, među kojima je i golman Tomas, dva Rusa i Čeha i po jedan Slovak, Finac i Nijemac.

Član ekipe je i jedan Srbin - Milan Lučić. Momak rođen 1988. godine u Istočnom Vankuveru igra pod kanadskom zastavom.

Navijači divljali po Vankuveru



Rodžers Arena je zanijemila. Sve je bilo spremno za veliko slavlje, ali je 18.000 navijača na kraju vrlo razočarano napustilo dvoranu i svoj bijes, zajedno sa ostalim sugrađanima i navijačima Kanuksa, kojih je na centralnom trgu u gradu bilo blizu 100.000, prenijeli na ulice Vankuvera.

Policija je jedva uspjela da smiri podivljale navijače, koji su palili, lomili i prevrtali automobile po gradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC