• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Naj Nijemci": Šumi, Bekenbauer, Novicki...

U anketi Bilda među najboljim njemačkim sportistima svih vremena našli se i Štefi Graf, Gerd Miler... Lotar Mateus i Katarina Vit nisu u top 10.

 "Naj Nijemci": Šumi, Bekenbauer, Novicki... Izvor: MONDO

Dirk Novicki pobrao je aplauze ljubitelja sporta širom svijeta prethodnih dana, kao jedan od najzaslužnijih što je Dalas osvojio NBA prsten. Postao je tako prvi njemački košarkaš koji je osvojio trofej u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Renomirani i najtiražniji list u zemlji "Bild" napravio je anketu u kojoj se glasalo o najboljem njemačkom sportisti svih vremena.

Ponuđeno je 50 imena sportista, koji su promovisali Njemačku prethodnih decenija na najbolji način. U anketi je učestvovalo više od 56 hiljada čitalaca, a za najboljeg je izabran Mihael Šumaher, sedmostruki šampion Formule 1.

Šumi je dobio 28 odsto glasova, ispred jednog od najboljih fudbalera svih vremena Franca Bekenbauera (13 odsto) i Dirka Novickog (12,4 odsto).

Četvrto mjesto pripalo je velikoj teniserki Štefi Graf (10,5 odsto glasova), a peto fudbaleru Fricu Valteru (četiri odsto). Slijede teniser Boris Beker (3,20), biatlonka Magdalena Nojner (tri odsto), fudbalska legenda Gerd Miler (2,5), bokser Maks Šmeling (2,35), dok je posljednje mesto u top 10 zauzeo aktuleni svjetski šampion F1 Sebastijan Fetel sa 1,8 odsto ukupnog broja glasova.

Interesantno je da su se među 50 sportista koje je "Bild" stavio na listu našla i imena velikana poput fudbalera Lotara Mateusa, šampionke u klizanju Katarine Vit ili ski skakača Svena Hanavalda, ali oni nisu pronašli mjesto među najboljima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC