• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Sa osmijehom u Firencu

Vaterpolo reprezentacija odlazi u Firencu na finalni turnir Svjetske lige gdje će braniti zlato osvojeno prošle godine.

 VATERPOLO: Sa osmijehom u Firencu Izvor: MONDO

Koliko puta smo samo slušali predstavnike srpskog vaterpola i igrače kako se opravdano žale na uslove u kojima se pripremaju za velika takmičenja. I kao po pravilu sa istih tih takmičenja vraćali su se sa medaljama. Najčešće najsjajnijeg odličja.

Da se konačno nešto u Srbiji promijenilo na bolje pokazuju i posljednje pripreme srpskih vaterpolista za završni turnir Svjetske lige u Firenci (od 21. do 26. juna), na kojem će "delfini" braniti zlato iz Dubrovnika.

Najprije boravak na Zlatiboru, a potom i nekoliko dana u Beogradu, na bazenima na Košutnjaku, uz svu moguću asistenciju Republičkog Zavoda za sport. I zadovoljstvo na licima predsjednika Vaterpolo saveza Srbije Velibora Sovrovića, selektora Dejana Udovičića, igrača...

Golman Slobodan Soro je toliko oduševljen onime što je doživio prethodnih nekoliko dana da je čak napravio i šalu:

"Rekao sam mojim saigračima, drugovima da se osjećam kao da nisam u Srbiji! Toliko nam je dobro. Od bazena, preko svlačionica, tuševa, ljubaznih ljudi u Zavodu za sport...".

Dakle, konačno je i vaterpolo reprezentacija Srbije dobila tretman kakav je odavno zasluživala. Šampioni zaslužuju najbolje. Ili bar podjednako kao ostali.

Pred Firencu je sve "upakovano". Jeste da osjećaju umor od naporne klupske sezone, ali svi igrači uglas kažu: "Motivacije nam neće nedostajati".

Soro je te motive razdijelio u dva dijela: prvo, Srbija u Firenci brani trofej osvojen u Nišu prošle godine, a drugo, prvo mjesto u Firenci direktno vodi na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Atmosfera u svakoj sportskoj ekipi je važan element uspjeha. A vaterpolo reprezentaciju uvijek je krasila ta atmosfera.

"Uvijek se obradujem kad se okupe ovi momci. Uživam sa ovom ekipom i meni je uvijek veliki motiv kad igram sa njima", kaže jedan od najiskusnijih u timu, Slobodan Soro, koji je je sa Partizanom prije nekoliko nedelja osvojio titulu prvaka Evrope, iako je praktično branio sa jednom rukom, pošto mu je druga bila pod injekcijama.

Te Olimpijske igre zacrtane su kao prioritet broj 1 u Vaterpolo savezu. Ali, naravno, da niko neće odustati unaprijed od borbe za prvo mjesto u Firenci. No, ako i u Svjetskoj ligi "delfini" ne budu prvi (uostalom, ne ide samo Srbija sa tim ciljem u Firencu, sve ekipe imaju istu želju), postoji i druga šansa za odlazak u London. A ta šansa zove se Svjetsko prvenstvo u Šangaju, takođe ovog ljeta, na kojem Srbija brani...naravno, zlatnu medalju iz Rima.

Na Svjetskom prvenstvu u Šangaju tri prvoplasirane ekipe obezbijediće automatski plasman na OI u Londonu.

Ali, prije Šangaja dolazi Firenca. Vaterpolisti kažu da će dati sve od sebe, naravno, kao i uvijek, da će u svakoj utakmici ići na pobjedu...Da li će trenutna forma igrača biti dovoljna za prvo mjesto vidjećemo.

"Igrači su još jednom pokazali inteligenciju i shvatili su trenutak", bilo je sve što je rekao selektor Dejan Udovičić na konferenciji za novinare. Kratko, ali sasvim dovoljno. Ko je razumio...

Imperativ ne postoji, tako kaže i predsjednik VSS Velibor Sovrović. "Važno je da budu hladnih glava i da tako pokažu šta znaju", skida pritisak sa ekipe prvi čovjek srpske vaterpolo reprezentacije.

U Firencu će ići 16 vaterpolista, a FINA je odobrila da na završnom turniru Svjetske lige u rotaciji bude 15 igrača.

SASTAV EKIPE:

golmani - Slobodan Soro (Partizan), Gojko Pijetlović (Crvena zvezda) i Branislav Mitrović (Ferencvaroš).

igrači - Marko Avramović (bez kluba), Živko Gocić (Latina, pa Solnok), Vanja Udovičić (Mladost Zagreb), Milan Aleksić (Partrizan), Duško Pijetlović (Partizan), Slobodan Nikić (Pro Reko), Boris Vapenski (Vojvodina), Nikola Rađen (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Partizan), Stefan Mitrović (Partizan), Miloš Ćuk (Partizan) i Marko Petković (Budva).

Srbija je u grupi sa: Kinom, SAD i domaćinom Italijom. U drugoj grupi su: Australija, Kanada, Crna Gora i Hrvatska.

Turnir počinje 21. juna, Srbija prvo igra sa Kinom.

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC