• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biciklistički savez RS privremeno preuzeo rukovođenje Biciklističkim savezom BiH

Autor Haris Krhalić

Iz Biciklističkog saveza Srpske je precizirano da savez na nivou BiH već 14 godina radi suprotno Zakonu o sportu BiH, te da je problem što u Federaciji BiH nikada nije osnovan Biciklistički savez FBiH, na šta je godinama upozoravano.

 Biciklistički savez RS privremeno preuzeo rukovođenje Biciklističkim savezom BiH Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Upravni odbor Biciklističkog saveza Republike Srpske odlučio je da zbog nezakonitog rada privremeno preuzme rukovođenje Biciklističkim savezom BiH, a do njegovog osnivanja kancelarijom u Banjaluci upravljaće aktuelni predsjednik Biciklističkog saveza Srpske Tihomir Kuvalja i generalni sekretar Goran Guska.

Iz Biciklističkog saveza Srpske je precizirano da savez na nivou BiH već 14 godina radi suprotno Zakonu o sportu BiH, te da je problem što u Federaciji BiH nikada nije osnovan Biciklistički savez FBiH, na šta je godinama upozoravano.

Ova mjera iznuđena jer su predstavnici iz FBiH punih 14 godina zaobilazili zakon i u gotovo svakoj prilici trudili se da podmetnu klipove u točkove predstavnicima Srpske. To im je bilo olakšano jer su mimo zakona osnivali klubove i registrovali ih u krovni savez, te na taj način dobijali više ruku u Skupštini saveza, naveli su iz Biciklističkog saveza Srpske.

Predstavnici iz Srpske ponavljaju da je odluka zakonita, te da će do osnivanja Biciklističkog saveza BiH kancelarijom Biciklističkog saveza BiH iz Banjaluke upravljati Kuvalja i Guska.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja je rekao da je ovaj savez kao jedini legalni osnivač Biciklističkog saveza BiH bio primoran na donošenje ovakve odluke, te da je osnovni cilj poštivanje svih zakona u radu.

"Aspurdno je da oni koji se kunu u BiH ne poštuju i zaobilaze odredbe Zakona o sportu u BiH. Nijedan zakon, pa ni ovaj, nije švedski sto. Ne udružuje se u krovni savez iz svog kluba direktno, što oni čine, i onda kroje politiku koja im odgovara. Neformalna politika grupe klubova koji se institucionalno nisu udružili u Federalni savez više neće prolaziti", poručio je Kuvalja.

On je rekao da je svima poznato da je Biciklistički savez Srpske nosilac biciklizma i organizator najboljih događaja u BiH i šire.

"U posljednje vrijeme pojavili su se oni koji bi željeli da stopiraju događaje poput trke `Beograd-Banjaluka`, te su u isto vrijeme radili na uspostavljanju saradnje sa samoproglašenim Kosovom, koje nije priznala BiH", podsjetio je Kuvalja.

On je rekao da priželjkuju da se neformalna grupa biciklističkih klubova sa teritorije FBiH udruži u svoj Federalni savez i da zajedno sa kolegama iz Srpske gradi savez na nivou BiH.

Guska je dodao da Zakon nalaže da krovni savez nastaje dobrovoljnim udruživanjem dva entitetska saveza, a u slučaju njihovog spora odluku donosi Savjet ministara BiH.

On je rekao da na teritoriji FBiH djeluje više od 20 klubova koji se, zaobilazeći zakon, direktno učlanjuju u savez na nivou BiH u čijem radu zastupaju lične, nacionalne, partijske i klupske interese, a nikako Biciklistički savez BiH i njegov rad u skladu sa zakonima.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC