• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Sestre čekaju Jelenu i Bojanu

Venus Vilijams potencijalna rivalka Jelene Janković u trećem kolu, dok bi Bojana Jovanovski mogla da se sastane sa Serenom Vilijams u drugom kolu.

 VIMBLDON: Sestre čekaju Jelenu i Bojanu Izvor: MONDO

Jelena Janković i Ana Ivanović imaju kakav-takav uvid u ono što ih očekuje u prvom kolu Vimbldona, dok je Bojana Jovanovski dobila protivnicu koja je za nju potpuna nepoznanica.

Na startu najpoznatijeg i najstarijeg teniskog turnira na planeti, 125. Vimbldona, (15) Jelena Janković sastaće se protiv Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije, (18) Ana Ivanović će igrati protiv Melan Odin iz SAD, dok će se Jovanovski boriti protiv Rumunke Simone Halep.

Jelena će imati priliku da se revanšira 72. teniserki svijeta za poraz u finalu Rima prošle sezone, a ukoliko joj to pođe za rukom, u drugom kolu igraće protiv bolje iz meča između Rumunke Monike Nikulesku (46. WTA) i Austrijanke Sibil Bamer (144). Već u trećem kolu, "Džej-Džej" bi mogla da se sastane sa bivšom šampionkom (23) Venus Vilijams, potom u osmini finala i sa prošlogodišnjom finalistkinjom (2) Verom Zvonarevom.

I Ani su poslije drugog kola suđene nositeljke. Ukoliko drugi put u karijeri u dva meča pobijedi Odin, 87. teniserku svijeta, Srpkinja će u drugom kolu igrati protiv pobjednice duela (96) Koko Vendeveg iz SAD i (119) Grkinje Elene Danilidu. Potom, protivnice bi mogle da joj budu (13) Anješka Radvanska u trećem kolu, odnosno treća nositeljka Na Li iz Kine.

Bojana Jovanovski, 53. na WTA listi, prvi put će odmneriti snage sa Halep, koja u Vimbldon ulazi kao 57. na svijetu. U slučaju pobjede, srpska mlada teniserka će već u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča (7) Serena Vilijams - Aravan Rezai.

Serena je kao aktuelna i višestruka šampionka od organizatora dobila sedmo mjesto u žrijebu, iako je 25. na WTA listi. Ona je pauzirala skoro godinu dana zbog tri operacije, prvo stopala, a potom pluća, pa je prvi turnir igrala ove nedjelje u Istbornu, gdje je prošla prvo, a ispala u drugom kolu od Zvonareve.

Ukoliko uspije da prođe drugo kolo, Jovanovski će se u trećem možda sasati protiv (26) Marije Kirilenko, a potom bi dalje protivnice mogle da joj budu (9) Marion Bartoli, (21) Flavija Peneta.

Prva nositeljka Karolina Voznijacki u prvom kolu igraće protiv Aranče Pare Santonje, Zvonareva protiv Alison Riske, Li protiv Alje Kudrijatseve, (4) Viktorija Azarenka protiv Magdalene Ribarikove, (5) Marija Šarapova protiv Ane Čakvetadze, a (6) Frančeska Skjavone protiv Jelene Dokić...

Najveći uspjeh Jelena Janković na Vimbldonu je četvrto kolo, odnosno osmina finala. Tu barijeru "Džej-Džej" nije uspijevala da probije u četiri navrata (2006, 2007, 2008, 2010). Ana Ivanović je 2007. godine igrala polufinale, a prošle sezone ispala je odmah, u prvom kolu.

Bojana Jovanovski je debitovala prošle sezone i stigla do drugog kola, a ove sezone će u dublu igrati sa Jelenom Dokić.

Pobjednici ženskog singla pripašće 2.000 WTA poena i 1.100.000 funti, a titulu brani Serena Vilijams.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC