• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Neće valjda opet!?

Prošle godine bilo im je potrebno tri dana, odnosno 11 sati i pet minuta da završe meč. Žrijeb je htio da se Izner i Mau ponovo sudare na Vimbldonu.

 VIMBLDON: Neće valjda opet!? Izvor: MONDO

Oh, ne!

Ovo je vjerovatno prošlo kroz glavu Džonu Izneru i Nikoli Mauu kada je obavljen žrijeb za ovogodišnji Vimbldon.

Da li se sjećate njih dvojice? Oni su prošle godine, takođe u prvom kolu, odigrali ubjedljivo najduži meč u istoriji tenisa, koji se protegao kroz tri dana, 22, 23. i 24. jun i na kraju bio završen pobjedom Amerikanca Iznera poslije 11 sati i pet minuta.

Francuz Mau je morao da čestita protivniku poslije tri dana borbe u 183 odigrana gema - 6:4, 3:6, 6:7(7), 7:6(3), 70:68.

Ništa slično nije viđeno u više od veka dugoj tradiciji prije toga, a moguće je da će proći još 100 godina do nečeg nalik ovome. Izner je potom prošao u drugo kolo i bio počišćen, jer nije mogao da stoji na nogama, a koliko je iscrpljujuć njihov duel bio govori podatak da su samo drugog dana, u srijedu, proveli na terenu sedam sati i šest minuta.

I igrali samo peti set!

Drugog dana, meč je već bio u petom setu, ali nije završen zbog mraka, iako je odigrano 118 gemova, pa je morao da bude završen u četvrtak. Taj segment trodnevnog maratona, od sedam sati i šest minuta u jednom danu na terenu, duži je period od kompletnog drugog najdužeg meča u istoriji tenisa!

Njega su odigrale Viki Nelson i Džejn Hepner 1984. godine u Virdžiniji, SAD, a završen je poslije šest sati i 31 minut, pobjedom Nelsonove od 6:4, 7:6 (13:11).

Kako je jedan meč odigran u dva seta mogao da traje šest i po sati!?

Pa, Nelsonova i Hepnerova su odigrale takav meč da je samo jedan poen trajao 29 minuta i tokom njega bilo je 643 razmjene udaraca preko mreže, što je najduža razmjena zabilježena ikada...

Izner i Mau drže još nekoliko rekorda, a jedan od njih je trajanje jednog seta. Peti, završen rezultatom 70:68, ukupno je trajao osam sati i 11 minuta!

Biće zanimljvo vidjeti kako će izgledati njihov meč ove godine...

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC