• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Volio bih pojesti ćevape na Baščaršiji

Novak Đoković u intervjuu sarajevskom "Sanu" otvorio dušu o strahovima, ciljevima, uzorima, porodici, novinarima, dolasku u Sarajevo…

 Đoković: Volio bih pojesti ćevape na Baščaršiji  Izvor: MONDO

Jedan je od najboljih tenisera svijeta, trenutno je drugi na ATP listi, ali uskoro očekuje i prvu poziciju! Zovu ga "Novak neustrašivi", teniser koji ne zna za poraze, a on priznaje da njegova snaga leži u redovnom treniranju i naravno, ogromnoj podršci porodice: mame Dijane, oca Srđana, braće Marka i Đorđa, kao i devojke Jelene Ristić, sa kojom već nekoliko godina živi u Monte Karlu.

Ali pored toga što je teniska zvijezda, on je i izvrstan imitator, zabavljač, jednom riječju, u njegovom društvu nikada ne može biti dosadno. Njegove mečeve prati svjetski džet set, ljudi poput glumca Roberta De Nira i mnogih drugih.

Novak je na početku razgovora za "San" otkrio da je u "bijelom sportu" imao mnogo uzora.

"Trudio sam se da od svakog uzmem ono najbolje. Ali, prvi uzor mi je bio Pit Sampras. Sjećam se da sam se budio da gledam njegove mečeve. Svaki potez sam detaljno analizirao. Tu su i Boris Beker, Monika Seleš... ".


Srpskom teniseru je čast što su brojne legende srpskog sporta poput Vlade Divca priznali da ustaju u gluvo doba noći kako bi pratili njegove mečeve.

"Drago mi je kada takvi asovi gledaju moje mečeve. Ja sam srpske košarkaše redovno gledao kada sam bio u mogućnosti. To mi je jedan od omiljenih sportova, pored tenisa naravno. U fudbalu navijam za Crvenu zvezdu u Srbiji, a u Evropi za Milan i Mančester junajted".

Srbin je naglasio da mu je naredni cilj osvajanje prvog mjesta na ATP listi i što duže zadržavanje na samom vrhu.

"Osim toga, naravno, kao i svim sportistima, želim da me zdravlje služi i da povreda u mojoj karijeri bude što manje. A, ako me pitate do kada planiram da se bavim tenisom i šta ću raditi kada okačim ‘reket o klin’, zaista ne znam. Razmišljam o svakoj sezoni pojedinačno".

Priznao je takođe da privatno nije neustrašiv kao što djeluje na terenu.

"Teren je jedno, privatan život nešto sasvim drugo. Recimo, prošle godine sam se uplašio kada sam bio u jednom luna parku u Parizu, i probao vožnju u jednoj od ‘sprava’. Tako da ipak nisam sto odsto neustrašiv".

Na pitanje šta nikada u životu ne bi smio da uradi, Novak je naveo skakanje s padobranom.

"Nikada ne bih skočio padobranom. Plašim se visine".


Džonu Mekinrou je nevjerovatno da se odlično slaže s najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, a Novaku je to potpuno prirodno.

"Kao što sam i maloprije rekao, teren je jedno, privatan život nešto sasvim drugo. Svi mi izađemo na njega sa jednim jasnim ciljem, a to je pobjeda. Kada se ta epizoda završi, čestitamo jedni drugima. Obojica su sjajni momci. Rafa je čak došao poslije turnira u Rimu i meni i mom timu čestitao na pobjedi. Sjećam se da sam sa njim zajedno igrao fudbal na humanitarnom turniru prije nekoliko godina".



Novak je naglasio da se odlično slaže sa mlađom braćom Markom i Đorđem i da svaki Slobodan momenat koristi kako bi bio s porodicom.

"Sjajno, sve me slušaju. Tokom godine retko imamo priliku da se družimo jer sam non-stop na turnirima. Ali, ponosan sam što smo ove godine, zbog turnira u Beogradu, proveli Uskrs zajedno i u porodičnoj atmosferi. Organizovali smo i mini turnir u kući u tredicionalnom kucanju jajima, a najmlađi Đorđe je bio pobjednik. Volimo, kao i svi momci, da nekada zajedno odigramo i neku igricu na kompjuteru".

Otkrio je takođe da voli da se opušta uz dobar film, druženje s porodicom i djevojkom i da ide na plivanje kad ima tu mogućnost.

"Vodu obožavam. A, što se čitanja tiče, volim psihologiju, djela koja govore o stanju duha, intelektu. Tu je i naš maltezer Pjer, koji obožava da spava sa nama. Naročito kada sam dugo odsutan, tada ima običaj da spava na mom jastuku. Obožavamo ga, on je kao član porodice. Prije tri godine sam ga kupio Jeleni za rođendan".


Ponosan je što je privržen porodici, koja ga gotovo svuda prati.

"Oni su mi najveća podrška. Svakako da je posebna inspiracija da igram kada znate da su oni u publici. Ne mogu baš na svim turnirima da budu uz mene, ali kada god su u mogućnosti, dođu. Jedno njihovo ‘Ajde, Nole!’ je od neopisive vrijednosti".

Noletu više ne smetaju senzacionalne priče u tabloidima o njegovom privatnom životu.

"U početku mi je to mnogo više smetalo, ali sada se trudim koliko je moguće da ne obraćam pažnju na takve stvari. Svako radi svoj posao. Ali moram da priznam, novinari su bitni u svakom poslu, naravno, kada pišu o realnim stvarima".



I njegova djevojka Jelena je navikla na popularnost i pažnju "sedme sile".

"Navikla je na sve. Jelena zna kakav je moj posao. Ona je izgrađena ličnost, magistar ekonomije. Sada sprema doktorat, ima svoj posao i njena nesebična podrška mi mnogo znači".

Na pitanje hoće li uskoro da uplovi u bračne vode, Novak je ostao neodređen.

"Polako, korak po korak... Kako bilo, neopisiva želja mi je da jednog dana postanem porodičan čovjek i imam dosta djece. To je najveće bogatstvo u kojem čovjek može beskrajno da uživa".

Đoković je za kraj dodao da bi došao u glavni grad Bosne i Hercegovine čim ga neko pozove.

"Dolazim kada me pozovete, a ja budem u situaciji da se odazovem! Volio bih da neobavezno prošetam Baščaršijom, da pojedem ćevape i osjetim toplinu ‘raje’ iz Sarajeva", zaključio je Nole.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC