• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTBORN: Tipsarević za trofej

Srpski teniser četvrti put u karijeri igraće za ATP trofej. Prethodna tri puta propustio je šansu. Protivnik u finalu Istborna biće mu Italijan Sepi.

 ISTBORN: Tipsarević za trofej Izvor: MONDO

Janko Tipsarević imaće četvrti put u karijeri priliku da osvoji ATP turnir. Prethodna tri puta ostao je "praznih ruku", a sudeći prema igri u Istbornu, ovoga puta naoštren je da prekine neslavnu tradiciju.

On je u polufinalu, odloženom zbog kiše, ubjedljivo nadigrao Japanca Keija Nišikorija sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4, poslije 78 minuta igre.

Srpskom teniseru to je bila ukupno četvrta pobjeda nad 59. igračem svijeta u karijeri - i sve ih je ostvario u 2011. godini.

Od starta je Beograđanin djelovao sigurnije, spremnije i motivisanije od pet godina mlađeg rivala. Kao po receptu iz škole tenisa iskoristio je obje brejk šanse u ranoj fazi prvog seta i sigurno očuvao prednost. Japanac je, na drugoj strani, imao priliku da vrati jedan brejk, ali mu 30. igrač svijeta to nije dozvolio.

Osokoljen, prije svega dobrom partijom u prvih 40 minuta, Tipsarević je nastavio u istom stilu. Poveo je sa 2:0, a zatim, bez mnogo muke, održavao rezultat.

Tipsarević će u borbi za prvi ATP trofej u karijeri igrati protiv 51. igrača sa svjetske liste, Italijana Andreasa Sepija, koji je u drugom polufinalu nadigrao Rusa Igora Kunjicina (6:4, 2:6, 6:4).

Janko i protiv Sepija ima pozitivan skor - igrali su tri puta i Tipsarević je iz svakog od tih duela izašao kao pobjednik.

Sastali su se prvi put 2006. na Australijan Openu, zatim 2007. u Majamiju i prošle godine na turniru u Dubaiju, kada je srpski teniser trijumfovao u dva seta - 7:6, 7:5.

Tipsarević je prije Istborna igrao finala u Moskvi 2009, Hertogenbošu 2010. i Delrej Biču 2011. godine, ali bez uspjeha.

Nagradni fond turnira u Istbornu je 462.675 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC