• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Finci se revanširali "orlovima"

Poslije pobjede od 3:2 u petak, odbojkaši Srbije u subotu izgubili od Finaca istim rezultatom, drugog dana četvrtog vikenda Svjetske lige.

 ODBOJKA: Finci se revanširali "orlovima" Izvor: MONDO

Ni poslije četvrtog vikenda Srbija nije uspjela da dođe do pozitivnog skora u odnosu pobjeda i poraza. "Plava četa" se i sa gostovanja u Tampereu vraća sa polovičnim učinkom, ali i utiskom o igri.

Finska - Srbija 3:2 (25:23, 25:23, 21:25, 20:25, 15:11) u drugoj utakmici četvrtog vikenda C grupe Svjetske lige.

Sve ono što je karakterisalo igru srpskog državnog tima u dosadašnjem dijelu sezone viđeno je i večeras, a nakon velike borbe dva boda pripala su Fincima koji su u finišu prvog, trećeg i posljednjeg seta bili koncentrisaniji.

Slično kao i u petak, reprezentativci Srbije odigrali su veoma smušeno u setovima koje su izgubili, prosuvši na taj način sav trud i izraženu želju za trijumfom.

U prvom setu dekoncentrisani korektor Saša Starović je dva puta zaustavljen, u drugom je finski tehničar Miko Esko elegantno "skuvao" iskoristivši nepažnju srpskih reprezentativaca u polju, a u taj-breku sve je po goste krenulo naopako od momenta kada je Miloš Nikić loše završio napad pri rezultatu 10:9 za Finsku.

Srbija je najbolje odigrala periode igre u trenucima kada se nije osjećao pritisak. Sredinom trećeg i četvrtog seta Finci su imali nešto ubjedljivije vođsvo, ali tada je proradio rezervni korektor Tomislav Dokić i blok srpske reprezentacije u kojem je najzapaženiji bio Dragan Stanković.

Velike oscilacije koštale su, međutim, Kolakovićev tim još dva boda, pa je put na završni turnir Svjetske lige u Gdanjsku iz kola u kolo sve teži za srpske reprezentativce.

Finci su apsolutno zasluženo stigli do vrijedne pobjede, a tajna njihovog večerašnjeg uspjeha leži u činjenici da su odigrali mnogo raznovrsnije nego sinoć. Za razliku od juče preforsiranog Mike Oivanene, u drugom duelu sa Srbima proradili su još i oporavljeni Oli Kunari i Anti Siltala, što je bilo dovoljno za trijumf.

Sljedećeg vikenda najbolji srpski odbojkaši gostuju selekciji Portugala, a ti mečevi zakazani su za 25. i 26. jun u Varžimu.

FINSKA: Tervaporti 1, Esko 6, Siltala 16, Samelvuo, Hijetanen 1, Tuomionen, Sivula, Kunari 18, Mika Oivanen 22, Šumov 7, Mati Oivanen 6, Lehtonen 3.

SRBIJA: Janić 11, Vlado Petković 3, Terzić 1, Stanković 12, Samardžić, Nikić 16, Rašić 1, Dokić 13, Starović 12, Veljko Petković, Podraščanin 14, Rosić.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC