• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac (20) napravio senzaciju u Australiji, može i na Novaka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna priča Bena Šeltona koji je potpuno "eksplodirao" u posljednjih šest mjeseci.

 Ben Šelton u četvrtfinalu Australijan opena Izvor: Profimedia

Dok svi gledamo u Novaka Đokovića i njegovu "zadnju ložu" za koju se nadamo da će izdržati i protiv Aleksa de Minora, za to vrijeme se na Australijan openu odvija "holivudska priča". Malo poznati teniser Ben Šelton napravio je iznenađenje turnira pošto se plasirao u četvrtfinale u svom prvom nastupu na grend slemu. Za usjpeh karijere pobedio je Džej-Džej Vulfa, svog sunarodnika iz SAD, i to poslije pet setova - 6:7, 6:2, 6:7, 7:6 i 6:2.

Zanimljivo je da je Šelton tek u junu prošle godine postao "profesionalac", pošto se tenisom prije svega bavio kao student Univerziteta na Floridi, a interesantno je da mu je odlazak u Australiju bio i prvi izlet u inostranstvo u životu.

Šelton je rođen 2002. godine i sa 569. mjesta na ATP listi koje je zauzimao prošlog ljeta, popeo se već na 89. Nakon novih bodova u Australiji tek ga čeka skok i ko zna koje su njegove realne granice... U četvrtfinalu će imati i daleko najozbiljniji zadatak na turniru jer će igrati sa boljim iz duela Tomija Pola i Roberte Bautiste-Ahuta, dok bi potencijalno u polufinalu mogao da igra i protiv Novaka Đokovića, ako naravno obojica "doguraju" do ove faze.

Mladi teniser je do sada na turniru inače izbacio Džanga, Harija, Popirina i na kraju Volfa, a u dva od ovih četiri duela morao je da igra pet setova. Izgleda da ima snage, iako nije navikao na ovakav tempo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC