• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Utorak - dan za Srbe!

Poslije Jeleninog i Jankov meč zbog kiše pomjeren za utorak. Drugog dana Vimbldona čak šestoro srpskih tenisera izlazi na teren

 VIMBLDON: Utorak - dan za Srbe! Izvor: MONDO

Poslije samo tri minuta i jednog odigranog gema, meč 1. kola Vimbldona između Janka Tipsarevića i Iva Karlovića prekinut je zbog kiše. S obzirom da kiša nije prestajala organizatori turnira odlučili su da se duel nastavi u utorak.

Srbin i Hrvat će ponovo na teren po završetku meča u ženskoj konkurenciji u kojem se sastaju dvije Britanke - Naomi Brodi i En Keotavong.

Inače, Tipsarević je bio prvi naš teniser koji je izašao na travu "Ol Ingland kluba". Međutim, on je na terenu broj 12 proveo tek nešto više od 180 sekundi.

Karlović je prvi gem dobio ubjedljivo, a u drugom je, prije prekida, odigran samo jedan poen i on je pripao srpskom igraču.

Njih dvojica su se do meča u Londonu sastali samo jednom i to ove godine u Derlej Biču. Pobjeda je pripala Janku, ali poslije velike borbe u dva seta - 7:6 (14), 7:6 (1).

Tipsarević je na najnovijoj ATP listi 29, hrvatski "bombarder" 143.

Srpskom Dejvis kup reprezentativcu ovo je osmo učešće na Vimbldonu. Najveći uspjeh ostvario je 2007. i 2008 kada je stigao do četvrtog kola. Prošle godine eliminisan je na startu turnira kada ga je Arno Klemon pobijedio sa 3:1.

Karlović je u velikoj krizi ove sezone. Posljednju pobjedu ostvario je još 8. aprila u Hjustonu protiv Džona Iznera. Prošle sezone nije učestvovao na Vimbldonu, gdje je najbolji rezultat zabilježio 2009. godine. Hrvata je tada u četvrtfinalu zaustavio Rodžer Federer.

Prije toga po jednom je stigao do četvrtog i trećeg kola, a čak četiri puta, i to zaredom, ispadao je u prvom kolu.

Utorak će definitivno biti sprski dan na Vimbldonu, pod uslovom da stane kiša. Čak šestoro srpskih tenisera nastupiće drugog dana takmičenja.

Na teren će prva izaći Bojana Jovanovski, čiji bi meč prvog kola sa Rumunkom Simonom Halep trebalo da počne oko 13 časova. U isto vrijeme Jelena Janković odmjeriće snage sa Marijom Hose Martones Sančes iz Španije.

Ana Ivanović će na teren izaći oko 15 časova, a prva rivalka na Vimbldonu biće joj Rumunka Melani Udan.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće protiv francuskog predstavnika Žeremija Šardija na Centralnom terenu. Meč između Đokovića i Šardija je treći na tom terenu, na kome prvi duel počinje oko 14 časova.

Viktor Troicki igra treći meč na terenu, na kome nadmetanje počinje oko 14 časova, a rival drugom reketu Srbije biće Argentinac Maksim Gonsales.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC