• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Auuuu... Jelena!

Najbolje rangirana srpska teniserka šokantno završila takmičenje već u prvom kolu, što joj se dogodilo samo 2004. kada je i debitovala u Londonu.

 VIMBLDON: Auuuu... Jelena! Izvor: MONDO

Španska teniserka Marija Hoze Martinez Sančez priredila je iznenađenje u prvom kolu Vimbldona, nadigravši Jelenu Janković sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:3, za nešto manje od dva i po sata igre.

Jelena Janković je bila postavljena za 15. nosioca. Ona je na Vimbldonu, na kojem učestvuje osmi put, samo još jednom u karijeri doživjela eliminaciju u prvom kolu - 2004. godine, kada je i debitovala na tom turniru.

Njen najbolji rezultat u Londonu je plasman u četvrto kolo i to je uspjela čak četiri puta u karijeri - 2006, 2007, 2008. i prošle godine.

Jelena je na početku meča "tražila" pravi recept za igru protivnice, pa je na tom putu morala da spasava četiri brejk lopte već u trećem gemu. Kako je meč odmicao igrala je sve bolje, a u finišu izjednačenog seta do izražaja je došlo iskustvo. Prilikom vođstva Srpkinje od 6:5, Martinez Sančez je spasila dvije brejk lopte, ali je popustila pod pritiskom, pa je poslije lošeg prvog servisa, sama izbacila lopticu u aut i omogućila Jankovićevoj vođstvo poslije 43 minuta igre.

Egal borba viđena je i u drugom setu. Neizvjesnost je prekinula Španjolka u trećem gemu, oduzevši Jeleni servis, ali je uporna i borbena Srpkinja odmah vratila brejk (2:2). I kada se činilo da bi Džej Džej u finišu izjednačenog seta ponovo mogla da pobijedi u "borbi jačih živaca", iznenadila je djevojka iz Barselone i prelomila sa dva vezana gema - 6:4.

To kao da joj je dalo krila u nastavku. Opet je čekala kiks bivše najbolje teniserke svijeta i već u petom gemu iskoristila svoju priliku za brejk, a zatim i povećala vođstvo - 4:2. Najbolje rangirana srpska teniserka pokušavala je da napravi preokret, ali to joj nije pošlo za rukom.

Marija Hoze Martinez Sančez upisala je trijumf rezultatom 6:3 u trećem setu i stigla na korak od najboljeg rezultata u Londonu (3. kolo 2008).

Španjolka će u drugom kolu igrati sa Rumunkom Monikom Nikulesku, koja je eliminisala Sibil Bamer iz Austrije (6:1, 6:1).

Popularna Džej Džej se porazom na startu Vimbldona pridružila drugoj Srpkinji Bojani Jovanovski, koja je takođe stala na samom početku prestižnog gren slema u Londonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC