• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novak rutinski

Đoković za nešto više od sat vremena (81 minut) završio posao protiv Francuza Šardija u prvom kolu Vimbldona.

 VIMBLDON: Novak rutinski Izvor: MONDO

Poslije "prozivke" najbolje igračice svijeta Karoline Voznjacki, Novak Đoković je drugog dana takmičenja na Vimbldonu prekinuo seriju od jednog poraza!

Najbolji srpski teniser, očekivano, pobjedom je započeo takmičenje na Vimbldonu. U svom prvom meču na travi ove sezone drugi reket svijeta pobijedio je 54. igrača na ATP listi Žeremija Šardija iz Francuske - 3:0 (6:4, 6:1, 6:1).

Novak je ekspresno ušao u ritam na travi Centralnog terena. Poslije izjednačene igre u prvom setu (4:4), Đoković je vezao pet gemova i pratkitčno poslije prvog riješio i drugi set. Do kraja drugog dijela igre 24-godišnji Francuz je uspio da osvoji samo jedan gem. Novaku je za prvi set bilo potrebno 34 minuta, a za drugi devet minuta manje.

Juniorski prvak Vimbldona iz 2005. potpuno je ostao bez samopouzdanja u trećem setu koji je Novak rutinski priveo kraju - 6:1.

Đoković je poslije meča rekao da je srećan što ponovo igra pred londonskom publikom.

"Izvanredno je ponovo igrati na najčuvenijem centralnom terenu, na najvećem turniru na svijetu. Jako sam uzbuđen što sam ponovo na travi, jer je ovo je moj prvi turnir na toj podlozi ove sezone", rekao je Đoković i dodao da je vjetar pravi male probleme obojici igrača: "Bilo je dosta vjetra, ali sam uspio da napravim brejk u prvom setu što je bilo presudno".

Najveći favoriti, koji prema procjenama stručnjaka imaju podjednake šanse za osvajanje turnira, su Nadal, Federer i Đoković. Novak kaže da strpljivo čeka svoju šansu.

"Rodžer (Federer) i Rafa (Nadal) su bili uspješni na travi. Njih dvojica su najdominantniji igrači posljednjih godina i sigurno da su favoriti. Tu je i Endi (Marej), ali ja sam od onih igrača koji vole da rade i čekaju svoju šansu", rekao je Đoković.

Novak će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča Ilja Marčenko (Ukrajina) - Kevin Anderson (Južna Afrika). Protiv Ukrajinca, koji je 114. na ATP listi, nije igrao, dok je sa Andersonom - 36. na ATP listi - tri puta odmjerio snage i rezultat je 2:1 u korist Novaka.

Južnoafrikanac ga je iznenadio 2008. u Majamiju, ali mu se Đoković revanšrao na istom truniru ove godine i nešto kasnije u Madridu. Zanimljivo da je Đoković kad god je pobjeđivao 25-godišnjeg Andersona osvajao turnire.

Marčenko i Anderson nisu imali zapaženije rezultate na Vimbldonu.

Pobjeda na Vimbldonu bila je šesta za Đokovića protiv Šardija iz isto toliko duela. Prvi put su se sastali u drugom kolu Australijan opena 2009. i naš teniser je pobijedio 3:0. Set nije izgubio ni u Marseju i Sinsinatiju iste godine, ako ni u Rimu i Torontu 2010.

Đoković je dva puta stizao do polufinala Vimbldona (2007. i 2010). Prvi put je predao Rafaelu Nadalu pri rezultatu 1:1 u setovima i 1:4 u gemovima trećeg seta, a prošle godine poražen je od Tomaša Berdiha i to iznenađujuće ubjedljivo - 3:6, 6:7(9), 3:6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC