• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Februarski turnir" poslije 29 godina ponovo u Mostaru: Velež obnavlja takmičenje iz Jugoslavije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Februarski turnir, po kojem je mostarski klub između ostalog bio poznat u bivšoj Jugoslaviji, imaće svoje 29. izdanje, a igraće se u subotu 11. februara.

 FK Velež nakon 29  godina organizuje Februarski turnir Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Fudbalski klub Velež donio je odluku o obnovi tradicionalnog Februarskog turnira. Ove godine će turnir, po kojem je mostarski klub između ostalog bio poznat u bivšoj Jugoslaviji, imati svoje 29. izdanje. Prvi je igran 1965, a posljednji 1992. neposredno pred početak rata u BiH. Učesnici na 29. izdanju su juniorske selekcije Željezničara, Sarajeva, Sutjeske iz Nikšića i domaćina Veleža.

"Ovog puta nismo uspjeli organizovati za seniore, ali ćemo u narednim godinama 'Februarski' vratiti na nivo na kojem je bio do 1992. uz nastupe seniorskih selekcija. Turnir se igra u čast oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu. Velež je 14 puta bio pobjednik, a učešće su uzimali i klubovi poput Šturma, Rapida, Honveda, MTK i Lucerna. Veliki izazov je ispred nas", izjavio je predsjednik "rođenih" Senad Kevelj, a prenijela "Anadolija".

Direktor Omladinske škole “Muhamed Mujić“ Anel Karabeg pohvalio je mladog trenera Amela Jazvina koji je najglasnije zagovarao obnovu turnira, kazavši da turnir ima posebnu važnost za Mostar i Velež.

"Hvala i Adnanu Alikalfiću koji je mnogo pomogao realizaciju ideje. Hvala našim prijateljima koji će se odazvati ove godine na turnir. Uvijek je u februaru u gradu i oko Veleža bila posebna atmosfera. Dolazile su nekadašnje najveće zvijezde jugoslovenskog fudbala i to su bili posebni dani", prisjetio se Karabeg.

Amel Jazvin je uz "Februarski turnir" najavio još niz događaja u organizaciji Veleža tokom godine.

"Ne možemo reći da je cilj da turnir postane tradicija, jer je on velika Veležova tradicija već skoro 60 godina. Mnogo vremena je prošlo od posljednjeg izdanja. Žao mi je što to odmah nije seniorski turnir, a činjenicom da će igrati juniori turnir ne gubi na težini", dodao je Jazvin.

Turnir će se igrati u subotu 11. februara.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC