• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Želim da budem kao Đoković, i bolji

Mladi teniser Nikola Milojević ne plaši se visokih standarda koje je postavio Novak Đoković i hrabro ide ka svom prvom ATP bodu.

 Milojević: Želim da budem kao Đoković, i bolji Izvor: MONDO

Velika nada srpsog sporta Nikola Milojević je ubjedljivo najmlađi teniser u prvih 30 na juniorskoj svjetskoj listi (do 18 godina). Prije pet dana je napunio tek 16 godina, a prije mjesec dana je bio 19. na ITF listi. Sada zauzima 22. poziciju i kao takav prvi put u karijeri će učestvovati na Vimbldonu, koji počinje u subotu.

"Nemam tremu, jer znam da sam najmlađi. Svi su stariji dvije, eventualno godinu dana od mene. Ove godine idem bez pritiska, a sljedeće će mi već biti cilj da ga osvojim", rekao nam je Milojević pred put u London, gdje će se takmičiti sa još 31 najboljim svjetskim juniorom.

Nedavno je imao priliku i da debituje i na Rolan Garosu. Eliminisan je već u prvom kolu, ali zato kao veliko iskustvo ističe to što je imao priliku da zagrijava Viktora Troickog pred meč sa Endijem Marejem, ali i da uživo posmatra taj susret.

Video intervju sa Nikolom Milojevićem pogledajte na www.mondo.rs

Na naše pitanje kako sebe vidi u ATP karavanu, jer je imao šansu da osjeti atmosferu velikog takmičenja, Milojević se samo nasmiješio.

"Radim i trudim se. Nadam se da ću biti uspješan kao Novak Đoković, da budem, naravno, prvi na svijetu, ali dalek je put do tada. Za mene je njegov uspjeh samo motiv više, jer ukoliko uđem među prvih 20 ili 30 to neće biti ništa spektakularno. Želim da budem kao on ili još bolji od njega", kaže Nikola, koji se još uvijek nije "upisao" na ATP listu.

Njegov prvi profesionalni turnir bio je Serbia Open, a cilj mu je da do kraja sezone osvoji prvi ATP bod. Novu priliku za to imaće već poslije juniorskog Vimbldona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC