• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Kraj i za Anu

Poslije dve lagane pobjede u prva dva kola Vimbldona Ana Ivanović poražena od Petre Cetkovske - 6:2, 7:6.

 VIMBLDON: Kraj i za Anu Izvor: MONDO

Taman kada pomislite da je kriza prošlost, Ana Ivanović vas razočara. Srpska teniserka nije uspjela da stigne do 4. kola Vimbldona, pošto je izgubila od 81. igračice na WTA listi Petre Cetkovske.

Poslije samo 70 minuta na terenu broj 18 rezultat je bio 6:2, 7:6 (0).

Čehinji je ovo deveti nastup na gren slem turnirima. Plasmanom u 4. kolo Vimbldona uspjela je da izjednači rezultat iz 2008. kada je stigla do iste runde na Rolan Garosu - gdje je naletjela upravo na Anu Ivanović koja je tada pobijedila sa 6:0, 6:0. Srpska teniserka kasnije je i osvojila turnir u Parizu.

Cetkovska je čak šest puta ispadala već u prvom kolu, ali je na ovogodišnjem Vimbldonu u odličnoj formi jer je prije Ane, koja je bila postavljena za 18. nosioca, eliminisala Agnješku Radvansku 13. kosturašicu u ženskom singlu.

Prvi poen na meču osvojila je manje poznata Čehinja. To je bilo sve od Cetkovske u prvom gemu. Međutim, ni Ana se nije naigrala na servis svoje protivnice, koja je bez izgubljenog poena stigla do izjednačenja - 1:1.

Prvi veći problemi za Srpkinju uslijedili su u sljedećem gemu. Ana je po drugi put servirala, ali ovaj put nije uspjela. Cetkovska je lako stigla do dve brejk lopte 15:40 i drugu pretvorila u prvo vođstvo u 3. kolu Vimbldona - 2:1.

Strahovitim prvim servisom 81. igračica svijeta ponovo nije dozvolila Ivanovićevoj da osvoji poen. Povela je sa 3:1 i došla do treće brejk lopte. Uprkos dobrom startu, Ana je počela mnogo da griješi, što je Čehinja koristila i poslije samo desetak minuta igre uspjela da stekne kapitalnu prednost 4:1.

Ani je za utjehu ostalo to što je konačno uspjela da osvoji poen na servis 26-godišnje teniserke (samo jedan), ali je morala da servira za ostanak u setu.

I ponovo problemi...

Ovaj put Ivanovićeva je uspjela nekako da se izbori za drugi gem - 5:2. Cetkovska je propustila priliku da dobije, ako ne najbrži, onda sigurno među najbržim setovima na Vimbldonu.

Poslije 18 minuta i dalje se igralo u prvom setu, ali ne i nakon 22. Cetkovska je neočekivano lako stigla do 1:0.

U drugom setu borba je bila izjednačena. Kod rezultata 3:3 Ana je opet upala u krizu, ali je ovaj put uspjela da se izvuče posle dve brejk lopte za Cetkovsku.

I na 5:5 Beograđanka se grčevito borila za svoj servis. Ponovo je spasila dve brejk lopte, dok je Cetkovska u narednom gemu lako stigla do tajbrejka. Ana nije imala nijednu brejk loptu.

U dodatnom gemu Čehinja je zbrisala Ivanovićevu 7:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC