• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena otvorila dušu: Džaba sve bez ljubavi

"Novac, kola, kuće, sve materijalno je nebitno ako nema ljubavi, zdravlja, skladne porodice i prijatelja", otkrila je Džej Džej.

 Jelena otvorila dušu: Džaba sve bez ljubavi Izvor: MONDO

U banci ima milione, automobile marke Porše koje posjeduje prestala je da broji poslije četvrtog, skupocen nakit i haljine dobija na svakom koraku, gradi velelepnu kuću u San Dijegu. Sve to, međutim, ne čini Jelenu Janković srećnom, koja najveću radost pronalazi na skroz drugoj strani - u ljubavi, ali i zdravlju bliskih joj ljudi.

Jelena je poslije poraza na Vimbldonu otvorila dušu pokazavši na ruci zlatni "kartije", prsten koji je dobila u Londonu.

"Poklonila ga mi je jedna draga žena, čije ime ne bih otkrivala. Rekla mi je da je to za dobar rad. Djevojkama u svlačionici je bilo krivo što one nisu u mojoj poziciji. Ali, koliko god to bilo lijepo, to su sve materijalne stvari, koje meni ne predstavljaju neku radost. Kada dobijem nešto, srećna sam pet minuta i to je to. Nisam opterećena time, niti sam od onih koji vode računa koliko čega imaju", izjavila je Džej Džej za "Novosti".

Ona je otkrila da postoje mnoge stvari koje je raduju u životu.

"U sportu, radujem se pobjedama. U privatnom životu, tu je ljubav, radujem se zdravlju svoje porodice i prijatelja. To me čini zaista srećnom. Džaba mi i kuće i kola i pare, ako nemam ljubav, odnosno ako nemam sa kim to da podijelim, ili ako su mi dragi ljudi bolesni ili bilo šta trpe. Zato je zdravlje najbitnije".

Ona je detaljno opisala prvi susret sa svojim dugogodišnjim dečkom Mlađanom Janovićem, crnogorskim vaterpolistom.

"Srela sam ga Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Izgubila sam meč, i išla u Mekdonalds, gdje sam uzela ogroman bigmek, koka-kolu, pomfrit, neke pite, jer sam bila nervozna i nisam htjela gladna da legnem u krevet. Sjedila sam tako za stolom, skroz nesređena, obučena u trenerku koja mi je u donjem dijelu bila preširoka, a gore preuska. On mi je prišao i pitao da li sam prošla ili ne, iako je znao za rezultat. Nevoljno sam odgovorila, ali je Mlađan bio uporan, sjeo za sto i nastavio da ćaska. Tada sam ga prvi put malo bolje pogledala i shvatila da je veoma zgodan. Krenuli smo da pričamo, i tako je sve počelo. Htio je da mi priđe i ranije, ali nije smio od mog trenera Sančeza, koji je nosio trenerku sa natpisom Srbija. Mislio je da je to neki naš čovjek, pa nije htio pred njim da pokušava bilo šta. Tome smo se poslije oboje smijali", otkrila je Jankovićeva.

Srpska teniserka rekla je da je veliki dio zarađenog novca uložila u porodičnu kuću u San Dijegu.

"Radimo na kući u San Dijegu, dosta je velika i zahtjeva mnogo posla. Ima 2.000 kvadrata, i unutra i spolja će imati sve o čemu sam sanjala - osam soba, teretanu, betonski teniski teren, đakuzi, vinariju, bioskop, i koji će moći udobno da se smjesti 12 ljudi, trofejnu sobu, biblioteku i radni salon koji je već kaparisala moja mama, garažu za 10 automobila. Svi ćemo tu živeti, ali plašim se da ćemo se rijetko viđati, jer je dosta velika kuća".

Interesantno je da Jelena nije znala tačan broj automobila koji posjeduje u svom voznom parku.

"Znam da imam šest poršea, koje sam osvajala na turnirima, jer je to bila glavna nagrada. Doduše, možda imam i četiri, jer sam dva prodala", kazala je Jankovićeva.

Uprkos izobilju, ona tvrdi da je i dalje motiviše igranje tenisa.

"Tenis igram cijeli život i vrijedno radim svaki dan da budem najbolja što mogu. Nekada, ipak, stvari ne idu po očekivanju. U tim trenucima se treba izboriti za povratak na put pobjeda. Normalno je da mi, kada izgubim, nije ni do čega, pa mi padaju samo crne misli na pamet, i govorim kako ima i drugih stvari koje me zanimaju. Nije uvijek lako putovati, mijenjati zone iz nedjelje u nedelju, buditi se po hotelima, igrati i kada vam nije do toga, trpiti sav taj pritisak godinama. Ali, borim se svom snagom da opet budem ona stara Jelena i izboriću se, sigurna sam. Nadam se dobroj sezoni".

Jelena je izjavila da će poslije Vimbldona otići na sasluženi odmor kako bi povratila poljuljano samopouzdanje.

"Sljeduje mi pravi odmor, i psihički i fizički. Želim da zaboravim na poraze i da čiste glave krenem u pripreme. Ne branim mnogo poena, prošle godine sam bila druga do Portoroža, poslije čega sam rano izgubila na nekoliko turnira. To je bilo najviše zbog povrede zgloba. Zato mislim da mogu da napredujem i da vratim samopouzdanje koje mi nedostaje".

Jankovićeva obožava slatkiše. Najbolja potvrda za to je izjava sparing partnera Serene Vilijams, Saše Bajina koji je bio iznenađen kada je Jelenu u Londonu video kako nosi čak 25 krofni.

"Sreo me je, istina je. Išla sam iz supermarketa, nosila sam namirnice. Mama i ja smo iznajmile kuću ovde u blizini do kraja turnira, i nikako da ostanem malo duže na Vimbldonu pa i da iskoristim prednosti toga. Tek, vidila sam u prodavnici paketiće sa krofnama, i rekoh da uzmem najveći, sa 12 komada. Volim krofne još otkako sam bila mala, volim i slatkiše, i ko me ne zna sigurno bi rekao 'koliko ova jede', a, srećom, mogu da jedem šta hoću i koliko hoću jer imam brz metabolizam", otkrila je Jelena i dodala da najviše voli kad njena mama kuva, iako je ovog puta hrana bila neukusna, jer je gospođa Snežana u London zaboravila da ponese vegetu "zbog silnih cipela koje je morala da spakuje".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC