• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miki Janković: Sanjam da uđem u Top 10

"Pažljivo gledam mečeve najboljih svjetskih tenisera i pokušavam da nešto 'ukradem', posebno obraćam pažnju na kretanje, taktiku..."

 Miki Janković: Sanjam da uđem u Top 10 Izvor: MONDO

Mladi srpski teniser Miki Janković, četvrtfinalista juniorskog Rolan Garosa rekao je da mašta o tome da jednog dana uđe u svjetski top 10.

On je zbog ostvarenja tog cilja odlučio da se preseli u Njemačku i trenira na akademiji "Šitler-Vacke", koju su osnovali dvojica poznatih igrača Rajner Šitler i Aleksander Vacke.

"Zadovoljan sam uslovima, treninzi su naporni i nadam se da će mi to pomoći u daljoj karijeri. Imam svog trenera, kao i kondicionog. Često igram sa starijim igračima, jer tako mogu da uočim u čemu napredujem ili griješim i šta treba da uradim da bih ispravio greške", rekao je Janković.

Janković, koji će u septembru napuniti 17 godina, ne krije da je i njegov idol Novak Đoković, ali kaže da je neke poteze "skinuo“ i od legendarnog Rusa Marata Safina, koji je već dvije godine u teniskoj penziji.

"Pažljivo gledam mečeve najboljih svjetskih tenisera i pokušavam da nešto 'ukradem', posebno obraćam pažnju na kretanje, taktiku, ulazak na teren.... Naravno, navijam za Novaka", rekao je Janković.

Janković je "druženje sa reketom" počeo kada je imao samo šest godina u Teniskom klubu Gemaks, gdje i danas trenira kada je u Srbiji.

Trenutno je 45. na juniorskoj listi, ali je uvjeren da do kraja godine može među 20 najboljih.

"Iza mene je veoma dobar rezultat na Rolan Garosu, plan je bio da prođem dva - tri kola, a ja sam dogurao do četvrtfinala, gdje sam zasluženo izgubio od Hrvata Mate Delića. Takođe, sa Bugarinom Kuzmanovom stigao sam do polufinala dubla", ponosno priča Janković.

Vimbldon je odlučio da preskoči, prvenstveno jer ne voli da igra na travi, ali ponajviše zbog činjenice da je igrao na nedavnom "fjučersu" na terenima Olimpa i osvojio prvi ATP bod.

"Iz isth razloga ne znam da li ću ići i na US Open. U isto vrijeme u Srbiji se igraju turniri i volio bih da osvojim još neki".

Janković je već izrastao do 180 centimetara, a kako kaže "nada se da će uspeti da dostigne bar 185“.

"To je idealna visina za tenisera, sa njom mogu da imam i jačinu udarca, ali i potrebnu brzinu. Naravno, sve je to teorija, a ponajviše će zavisiti od rada na treninzima i mečeva".

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC