• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Srbija još u igri

Da bi se plasirala na završni turnir Svjetske lige u Poljskoj (od 6. do. 10. jula), Srbija mora da pobijedi Argentinu u dvomeču naredne nedelje.

 ODBOJKA (SL): Srbija još u igri Izvor: MONDO

Odbojkaška reprezentacija Srbije vraća se iz Portugala sa pet bodova i realnom nadom i šansom da će se domoći završnog turnira Svjetske lige u poljskom Gdanjsku.

Poslije pobjede od 3:2 u subotu, izabranici Igora Kolakovića u nedelju su bili ubjedljiviji protiv Portugala - 3:1 (25:14, 25:27, 25:19, 25:22) - u drugoj utakmici petog vikenda C grupe Svjetske lige.

Još jedna igra po sistemu toplo-hladno, ali, ipak, sasvim zaslužena pobjeda "orlova".

Prvi set je nagovještavao maksimalnu pobjedu Srbije, ali je u drugom dijelu igre došlo do opuštanja. Iskoristio je to domaćin i u finišu uspio da spasi dve set lopte i da iskoristi svoju prvu za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Ponovo je Srbija zaigrala dobro u trećem setu i činilo se i tada da izabranici Igora Kolakovića imaju kvalitet da osvoje sva tri boda.

Ipak, u četvrtom setu, došlo je do pada u igri pri rezultatu 6:6, kada je Portugal na servis Ruija Santoša osvojila čak sedam uzastopnih poena. Na sreću, serija Srbije je uslijedila pri vođstvu domaćina 21:15. Na servis liniju je stao Miloš Nikić, a Srbija zahvaljujući njegovim sjajnim servisima, ali i dobrom bloku i igri u odbrani preokrenula rezultat u svoju korist (22:21).

Do kraja, domaćin je uspio da osvoji samo još jedan poen za konačnih 25:22, 3:1 u setovima i maksimalna tri boda za Srbiju, koja tako ostaje u trci za prvo mjesto u grupi i plasman na Finalni turnir Svjetske lige 2011.

Finalni turnir 22. Svjetske lige biće odigran od 6. do 10. jula u Gdanjsku, u Poljskoj. Na Finalnom turniru igraće osam ekipa, po dvije prvoplasirane iz svake grupe. Ukoliko Poljska bude treća ili četvrta u A grupi, na Finalnom turniru će igrati Poljska, pobjednici grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije.

Srbija će u okviru 6. vikenda C grupe Svjetske lige dočekati Argentinu. Prvi meč biće odigran u srijedu (od 20 časova) u Novom Sadu, a drugi u četvrtak, 30. juna (od 20h) u dvorani "Pionir" u Beogradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC