• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: U London po zlato

Srpski vaterpolisti poslije osvajanja Svjetske lige kažu da je najbitnije da je ovjerena viza za Olimpijske igre, gdje je cilj zlatna medalja.

 VATERPOLO: U London po zlato  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Srbije odbranili su trofej u Svjetskoj ligi i obezbijedili vizu za Ljetne olimpijske igre u Londonu. "Delfini" su se u ponedeljak vratili u Beograd svesni da su u Firenci završili veliko posao.

Golman Slobodan Soro smatra da je Srbija favorit za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Londonu, ali prije toga pulene Dejana Udovičića očekuje Svjetsko prvenstvo u Šangaju i odbrana titule iz Rima 2009.

"Svjetsko prvenstvo u Šangaju, koje je na programu za par nedelja, pokazaće da li sam u pravu. Međutim, iskustvo iz Pekinga govori da mnoge selekcije koje nisu favorit za zlato, poput Australije, igraju mnogo kvalitenije na Olimpijskim igrama nego na ostalim takmičenjima", rekao je Soro.

On je dodao da će srpska repezentacija, poslije odbrane trofeja Svjetske lige i ovjere olimpijske vize, u Šangaj putovati rasterećeno.

Slično tvrdi i centar Slobodan Nikić, koji smatra da naš nacionalni tim ima velike šanse da osvoji medalje i u Šangaju i u Londonu.

"Drago mi je što smo ostvarili uspjeh na napornom turniru u Firenci, gdje smo za šest dana odigrali isto toliko utakmica. Pokazali smo da smo jaka ekipa. Volio bih da nastavimo da se družmo i radimo kvalitetno kao i do sada", rekao je Nikić.



Sudije nisu bile naklonjene "delfinima" u Firenci. Štaviše. Favorizovanje Italije, ne samo protiv naše selekcije, bilo je očigledno tokom čitavog turnira. Nikić kaže da su se navikli na sudijske nepravedne i diskutabilne odluke, sa kojima se naši reprezentativci suočavali na minulom završnom turniru Svjetske lige.

"Navikli smo da pobjeđujemo i sudije. Sigurno bi i mi učinili sve da pobijedimo da se kojim slučajem igralo u Beogradu i da je bila neizvjesna završnica. Italijani su dosta napredovali u odnosu na ranija takmičenjima i u posljednje vrijeme igraju moderan vaterpolo".

Požrtvovani Živko Gocić poručio je da se naši vaterpolisti neće zadovoljiti uspjehom u Firenci i da se za par dana okreću novim obavezama u reprezentaciji.

"Osvajanje Svjetske lige u Italiji neće umanjiti naše obaveze da pružimo maksimum i na predstojećim takmičenjima", rekao je Gocić.

On je dodao da nije iznenađen plasmanom reprezentacije Crne Gore, koja je takmičenje u Firenci sa nekompletnim sastavom završila na petom mjestu.

"Igrali su bez petorice iz prve postave i nisu mogli više. Mislim da je to izdanje daleko od njihovih mogućnosti i očekujem da pokažu pravo lice na svjetskom prvenstvu", rekao je Gocić.

Prvenstvo svijeta u Šangaju na programu je od 16. do 31. jula, a Srbija se nalazi u grupi B sa selekcijama Kine, Australije i Rumunije.


Selektor Dejan Udovičić istakao je na aerodromu "Nikola Tesla" da je zlatna medalja u Londonu najvažniji cilj ove generacije.

Vaterpolisti su prvi u kolektivnim sportovima izborili olimpijsku vizu, što će po mišljenju selektora biti "dobar putokaz ostalim srpskim sportistima".

"U Firenci smo ostvarili najvažniji cilj, obezbijedili plasman na Olimpijske igre. Ne želim da potcijenim značaj ostalih takmičenja, prije svega Svjetskog prvenstva u Šangaju koje nas očekuje već za dvije nedelje, ali London je naš najvažniji cilj", rekao je Udovičić.

On je podsjetio da su njegovi momci na pripreme za finalni turnir Svjetske lige stigli poslije veoma napornih sezona u klubovima, da su imali manjak treninga, ali da su opet uspjeli da se izdignu iznad svih problema i pokažu koliko vrede.

"Bilo koja druga sportska ekipa bila bi u podređenom položaju, ali moji igrači ne, opet su skupili snagu, stegli zube i sve izdrržali".

Udovičić je kao najvažniji momenat u Firenci naglasio meč sa Italijanima u grupi, kada je naš tim "pokraden" od strane sudija, ali ipak uspio da pobijedi poslije peteraca.

"Taj meč unio je sa jedne strane nervozu u naše redove, ali nas je istovremeno i naučio kako da izvučemo pouke, da budemo mirni i da se ne osvrćemo na stvari van bazena", zaključio je Udovičić.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC